Sony dezvăluie update-ul 4.5 pentru PlayStation 4

Autor: Cosmin Aionita | 06.02.2017
Sony dezvăluie update-ul 4.5 pentru PlayStation 4

Cei de la Sony Interactive Entertainment au dezvăluit update-ul 4.5 (nume de cod Sasuke) pentru sistemul de operare rulat de consolele PlayStation 4. Acesta tocmai a intrat în faza de testare beta şi aduce unele dintre cele mai cerute facilităţi de către comunitate. Este vorba, în primul rând, de suportul pentru hard disk-uri externe, astfel de dispozitive USB 3.0, cu capacitate de până la 8TB, putând fi folosite pentru a instala şi stoca jocuri şi aplicaţii.

De asemenea, a fost adăugată posibilitatea de a folosi propriile wallpaper-uri, cu opţiunile de a ajusta luminozitatea şi umbrele, pentru o vizibilitate cât mai bună. Quick Menu-ul afişat în timpul jocurilor a primit de asemenea un refresh vizual, interfaţa ocupând mai puţin spaţiu pe ecran şi oferind direct posibilitatea de a porni şi gestiona Party-uri cu prietenii. Mai mult, secţiunea de notificări din interfaţa PS4 a fost simplificată, toate mesajele de acest tip fiind acum reunite într-o singură listă personalizabilă.

După instalarea acestui update, utilizatorii vor putea posta update-uri pe propriul activity feed din PlayStation Network, cu mai toate opţiunile familiare celor care folosesc şi Facebook: text, imagini, tag al prietenilor etc. Nu au fost uitaţi nici posesorii de PlayStation VR, care, odată cu aplicarea update-ului 4.5, vor putea viziona discuri Blu-ray-uri 3D prin intermediul headset-ului de realitate virtuală.

Nu în ultimul rând, deşi Sony nu a făcut încă nicio prezentare publică a acestei opţiuni, update-ul de firmware 4.5 adaugă şi opţiunea Boost Mode pentru cei care deţin console PlayStation 4 Pro. Prin activarea acestei funcţii, consolele PS4 Pro vor putea rula jocurile mai vechi (care nu oferă suport nativ pentru această consolă) la un nivel de performanţă mai ridicat/uniform.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News