PlayStation VR – preţ, specificaţii şi perioadă de lansare

Autor: Cosmin Aionita | 16.03.2016
PlayStation VR - preţ, specificaţii şi perioadă de lansare

Cu ocazia GDC 2016, Sony a organizat o scurtă conferinţă de presă în care au fost prezentate cele mai aşteptate veşti legate de PlayStation VR: preţul şi perioada de lansare a headset-ului de realitatea virtuală pentru PlayStation 4. Astfel, cei care abia aşteaptă să se bucure de VR, însă nu au la dispoziţie fondurile necesare pentru un PC performant şi un headset premium (Oculus Rift sau HTC Vive), vor fi nevoiţi să mai aştepte aproximativ jumătate de an: PlayStation VR va fi disponibil abia în octombrie 2016. În schimb, oferta VR de la Sony va fi semnificativ mai ieftină decât cea a concurenţei: PlayStation VR se va comercializa la un preţ de 399,99$/399,99€/349,99£.

Din păcate, gamerii din România interesaţi de PlayStation VR vor avea şi mai mult de aşteptat, lansarea headset-ului Sony fiind confirmată, pentru octombrie, doar în următoarele ţări EMEA: Regatul Unit al Marii Britanii, Irlanda, Franta, Germania, Austria, Elveţia, Spania, Portugalia, Italia, Belgia, Olanda, Luxemburg, Australia, Noua Zeelandă, Polonia, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Danemarca, Suedia, Norvergia, Finlanda, Rusia şi Republica Cehă. Am avut parte de o situaţie similară şi în cazul consolei PlayStation 4, disponibilă în Europa de vest încă din noiembrie 2013, însă lansată în România abia în ianuarie 2014. Aşadar, slabe şanse să primim PlayStation VR în mod oficial înainte de Crăciunul acestui an.

În cadrul prezentării organizate de Sony, au mai fost confirmate o serie de detalii interesante: la această oră, peste 230 de studiouri dezvoltă conţinut pentru PlayStation VR, pornind de la echipe mici independente şi ajungând până la publisherii de top din industrie, cum ar fi Electronic Arts sau Ubisoft. Oficialii Sony se aşteaptă ca până la sfârşitul acestui an să existe deja mai mult de 50 de jocuri pentru PlayStation VR.

Printre acestea se va găsi şi The Playroom VR, dezvoltat de Sony Japan Studio, o colecţie de şase mini-jocuri dezvoltate special pentru VR, ce va putea fi descarcată complet gratuit prin intermediul PlayStation Store. De asemenea, toţi cei care vor achiziţiona un pachet PlayStation VR vor primi şi un disc cu demo-uri ale celor mai interesante jocuri VR disponibile în momentul lansării.

Pe lângă discul cu demo-uri, în pachetul PS VR se vor regăsi şi accesoriile din tabelul de mai jos, în care veţi regăsi şi specificatiile tehnice ale PlayStation VR. Este important de ştiut că PlayStation VR va necesita un accesoriu PlayStation Camera pentru a funcţiona, acesta nefiind inclus în pachet. Preţul recomandat de vânzare a unei asemenea camere pentru PS4 este de 239,9 lei. De asemenea, deşi jocurie pentru PS VR vor putea fi controlate cu ajutorul unui gamepad standard DualShock 4 (inclus în pachetul oricărei console PS4), vor exista şi titluri ce vor necesita controllere PlayStation Move pentru a fi jucate în mod corespunzător. Nici acestea nu vor fi incluse în pachet, fiind disponibile acum la un preţ de 119,90 lei / bucată.

PlayStation VR

La finalul prezentării celor de la Sony, a fost dezvaluită o nouă surpriză: Electronic Arts şi studioul DICE vor dezvolta o versiune specială pentru VR a jocului Star Wars: Battlefront, care va fi disponibilă exclusiv pentru PlayStation VR. Pe lângă aceasta, următoarele jocuri sunt confirmate pentru sistemul de realitate virtuală de la Sony: Eagle Flight (Ubisoft), EVE: Valkyrie (CCP Games), Headmaster (Frame Interactive), Rez Infinite (Enhance Games), Wayward Sky (Uber Entertainment), RIGS: Mechanized Combat League, Tumble VR, Until Dawn: Rush of Blood şi PlayStation VR WORLDS (toate de la SCE WWS).

Compatibilitatea cu PlayStation VR nu se va limita însă doar la jocurile dezvoltate special pentru acest sistem VR. Astfel, PlayStation VR va dispune şi de un mod Cinema, care le va permite utilizatorilor să acceseze conţinut pe un ecran virtual imens, în timp ce vor purta casca de VR. Conţinutul pentru modul Cinema va include toate jocurile disponibile pentru PlayStation 4, precum şi clipuri video, aplicaţia Media Player a consolei urmând să fie updatată pentru a reda fotografiile şi clipurile capturate la 360 de grade.

PlayStation VR

PlayStation VR

Urmărește Go4Games.ro pe Google News