Sony va opri fabricarea consolelor PlayStation 4?

Autor: Cosmin Aionita | 06.01.2021
Sony va opri fabricarea consolelor PlayStation 4?

În privința jocurilor video, Sony o duce foarte bine: PlayStation 4 s-a dovedit a fi un veritabil succes, jocurile exclusive pentru această consolă s-au vândut în cantitați apreciabile, iar PlayStation 5 a avut parte de o primire extrem de călduroasă din partea gamerilor. Într-atât de călduroasă încât noua consolă next-gen de la Sony a zburat de pe rafturile (virtuale) ale magazinelor foarte repede, compania japoneză întâmpinând dificultăți în privința acoperirii cererii imense pentru PlayStation 5. Iar Sony face primii pași pentru a remedia această problemă: gigantul japonez va opri fabricarea consolelor PlayStation 4 pentru a face loc, pe liniile de producție, noului PlayStation 5.

Primele indicii în acest sens au apărut din partea vânzătorilor cu amânuntul din Japonia, care au început să-și avertizeze clienții în privinta dispariției din ofertă a numeroase modele de console PlayStation 4. Motivul? Încetarea producției acestor modele de PS4 în tabăra celor de la Sony. Astfel, conform zvonurilor inițiale, consolele PlayStation 4 500GB Glacier White, 1TB Jet Black, 1TB Glacier White, 2TB Jet Black și PS4 Pro 1TB Glacier White urmau să dispară din magazine și din producția celor de la Sony.

Zvonul a fost confirmat, în mod oficial, chiar de către Sony

La scurt timp după apariția acestor anunțuri, Sony Interactive Entertainment Japan Asia a confirmat în mod oficial: compania va sista fabricarea în Japonia a tuturor consolelor PS4 (seria (CUH-2000) și PS4 Pro (CUH-7000 series), cu excepția modelului de bază PlayStation 4 Jet Black 500 GB (acesta va continua să fie fabricat și comercializat în Japonia).

Astfel, Sony Interactive Entertainment Japan Asia intenționează să elibereze liniile de producție pentru a putea fabrica mai multe console PlayStation 5, cererea pentru acestea din urmă fiind în continuare foarte, foarte mare.

Cei care nu sunt încă tentați de achiziționarea unui PlayStation 5, dar și-ar dori să încerce unele dintre jocurile pentru PS4 nu trebuie încă să se îngrijoreze. Anunțul celor de la Sony este valabil doar pentru Japonia, compania urmând să continue să asambleze console PlayStation 4 în febricile pe care le folosește în restul lumii.

Așadar, în viitorul apropiat, Sony va continua să ofere și console PlayStation 4, pe lângă extrem de popularul PlayStation 5, precum și jocuri pentru aceste platforme. Cel mai probabil însă, odată cu extinderea bazei de utilizatori de PS5, peste 1-2 ani, Sony își va concentra toate eforturile pe consola sa next-gen, iar compania va opri permanent fabricarea consolelor PlayStation 4.

Surse: VG247, VGChartz

Urmărește Go4Games.ro pe Google News