AYN Loki, concurență pentru Steam Deck la un preț mai accesibil?

Autori: Cătălin Niţu, Cosmin Aionita | 30.05.2022
AYN Loki, concurență pentru Steam Deck la un preț mai accesibil?
Foto: AYN

Steam Deck nu a fost primul PC pe format handheld din piață, însă s-a dodivedit a fi unul dintre puținele care a venit la un preț acceptabil pentru un număr mare de clienți. Alternativele din piață vin, de obicei, la prețuri duble sau chiar triple, în ciuda faptului că nu oferă obligatoriu performanță mai bună. AYN, o companie chineză care a lansat de curând un dispozitiv de gaming cu Android numit Odin, dorește să intre în concurență directă cu Steam Deck prin lansarea lui AYN Loki, un PC de gaming portabil cu un preț chiar mai mic decât cel al modelului de la Valve.

AYN Loki va porni de la 299 dolari, cu procesor Intel Alder Lake

Pe lângă integrarea cu Steam, cel mai mare avantaj al Steam Deck este prețul, care pornește de la 420 euro. AYN Loki încearcă să atace fix acest avantaj, promițând că cel mai ieftin model al noii serii, AYN Loki Mini, va porni de la un preț de 299 dolari americani. Desigur, acesta va fi doar modelul de bază, întrucât sunt plănuite nu mai puțin de cinci configurații hardware, cu diverse procesoare, cu spațiu de stocare mai mult și chiar în dimensiuni diferite.

AYN spune că modelul Loki Mini, cel mai ieftin, va fi echipat cu un procesor Intel Alder Lake U și va integra un GPU „standard” pentru acest tip de procesor. Cel mai probabil, vom vedea un GPU Intel Xe. Acesta va oferi 64 GB stocare internă. Nu știm însă cât RAM va fi disponibil pe fiecare model în parte.

Citește mai multe despre AYN Loki pe Go4IT.ro

Urmărește Go4Games.ro pe Google News