ASUS ROG a lansat seria de telefoane de gaming ROG Phone 7. Prețurile în România

Autor: Adrian Popa | 14.04.2023
ASUS ROG a lansat seria de telefoane de gaming ROG Phone 7. Prețurile în România

ASUS Republic of Gamers (ROG) a lansat seria de telefoane de gaming ROG Phone 7, din care fac parte două modele, în cadrul evenimentului virtual „For Those Who Dare”.

Smartphone-urile vin cu noul chipset Snapdragon 8 Gen 2, cel mai puternic disponibil acum pentru dispozitivele mobile cu sistem de operare Android, dar și cu sistem de răcire îmbunătățit, numit GameCool 7, care răcește procesorul din toate direcțiile.

În cazul ROG Phone 7 Ultimate, răcirea este îmbunătățită și mai mult cu facilitatea AeroActive Portal. Această admisie de aer se activează automat atunci când este atașat accesoriul AeroActive Cooler 7, direcționând un flux constant de aer rece din cooler pe lamelele de răcire ale camerei de vapori.

ROG Phone 7 Ultimate și ROG phone 7 au display-uri AMOLED produse de Samsung, cu diagonala de 6,78” (rezoluție de 1.080 x 2.448 pixeli) și rată de refresh de 165 Hz.

Citește și: ROG Phone 7 Ultimate review: Vine cu design familiar, dar cu multe surprize plăcute la interior

Noile camere de vapori de pe telefoane cresc eficiența disipării căldurii cu până la 168%, potrivit producătorului.

Pe ROG Phone 7, producătorul a crescut volumul efectiv al celor două difuzoare cu 50% și a tunat sistemul audio în colaborare cu specialiștii de la Dirac. Seria ROG Phone 7 redă un sunet pe 2.1 canale atunci când este atașat noul accesoriu AeroActive Cooler 7 – care integrează un subwoofer puternic.

AeroActive Cooler 7 include acum un cooler termoelectric Peltier încorporat, pentru o putere de răcire maximă, dar și un ventilator îmbunătățit, cu mai multe pale.

Smartphone-urile includ butoane haptice AirTrigger, care pot fi personalizate.

Versiunea ROG Phone 7 Ultimate dispune în plus de afișajul matricial ROG Vision pe partea din spate. Display-ul de pe capac poate reda animații declanșate de evenimente de sistem, cum ar fi încărcarea telefonului, primirea apelurilor, activarea modului X și altele. Jucătorii își pot crea chiar și propriile animații personalizate.

Procesorul Snapdragon 8 Gen 2 de pe telefoane este acompaniat de până la 16 GB de memorie RAM (LPDDR5X) și de o memorie ROM UFS 4.0 de 512 GB, de două ori mai rapidă decât UFS 3.0. De asemenea, telefoanele sunt pregătite pentru WiFi 7 (802.11be).

Citește și: Nubia a lansat seria de telefoane de gaming RedMagic 8 Pro, cu chipset Snapdragon 8 Gen 2

ROG Phone 7 suportă „ray tracing” accelerat hardware. Acest lucru înseamnă că, pentru jocurile suportate, jucătorii se pot bucura de reflexii foarte realiste – în special pe suprafețele de apă și metal.

Telefoanele ROG Phone 7 sunt disponibile în România la precomandă prin intermediul distribuitorilor autorizați și prin magazinul online al ASUS, la prețuri ce pornesc de la
5.200 de lei (configurația cu 12 GB RAM și stocare de 256 GB).

În cazul modelului ROG Phone 7 Ultimate, disponibil la o dată care va fi comunicată mai târziu, prețul pornește de la 7.100 de lei (versiunea echipată cu 16 GB RAM și stocare de 512 GB).

Foto: ASUS ROG

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News