Când va fi lansat Deathloop, noul joc pentru PS5 al autorilor seriei Dishonored

Autor: Cosmin Aionita | 13.11.2020
Când va fi lansat Deathloop, noul joc pentru PS5 al autorilor seriei Dishonored
Foto: Bethesda

Bethesda și studioul Arkane au dezvăluit când va fi lansat Deathloop, jocul produs de autorii seriei Dishonored. Astfel, așteptat inițial pe piață simultan cu noua consolă PlayStation 5, Deathloop va sosi abia în primăvara anului viitor: jocul celor de la Arkane Lyon va fi disponibil începând cu 21 mai 2021.

Deathloop fusese amânat pentru a permite producătorilor de la Arkane Lyon să se adapteze cât mai bine condițiilor de lucru de acasă, impuse de pandemia de COVID-19, și, în acest fel, să livreze un produs finisat, de calitate.

Rivalitatea dintre doi ucigași, prizonieri într-o buclă temporală

Deathloop spune povestea lui Colt, un personaj ce trăiește mereu aceeași zi, blocat fiind într-o buclă temporală. Astfel, pe insula Blackreef, Colt devine ținta unei veritabile vânători de oameni, singura soluție de a ieși din această capcană a timpului fiind uciderea a opt vizionari, gardieni ai buclei temporale, în numai 24 de ore.

Dacă obiectivul nu este atins, ziua se resetează, iar Colt trebuie să o ia de la capăt. Totuși, astfel Colt poate învăța mai bine rutinele zilnice ale celor opt ținte ale sale și își poate crea o strategie eficientă de a le elimina cât mai repede. Deathloop va împrumuta elemente de gameplay din precedentele titluri create de Arkane, Dishonored sau Prey, precum numeroase căi de a aborda anumite situații, stealth, schimburi de focuri, capcane, comportamentul imprevizibil și de multe ori ostil al NPC-urilor etc.

Totuși, printre cele opt ținte ale lui Colt se află adevăratul antagonist din Deathloop: Julianna Blake, o asasină al cărei singur scop este uciderea eroului și menținerea buclei temporale. Julianna va avea la dispoziție propriile abilități speciale și, spre deosebire de celelalte NPC-uri, poate rezerva o surpriză extrem de neplăcută pentru Colt: alți jucatori vor putea prelua controlul Juliannei, invadându-ți sesiunea de joc pentru a-ți strica planurile.

Acesta va fi însă un mod de joc opțional in Deathloop, accentul principal al jocului fiind pus pe misiunea single player a lui Colt.

Când va fi lansat, pe 21 mai 2020, Deathloop este așteptat în ediții pentru PlayStation 5 și PC. Pe partea de console, Deathloop va fi disponibil exclusiv pentru PlayStation 5 cel puțin un an din momentul lansării.

Sursa: Bethesda.net

Urmărește Go4Games.ro pe Google News