Deathloop, noul joc pentru PS5 de la creatorii seriei Dishonored, a fost amânat

Autor: Cosmin Aionita | 19.08.2020
Deathloop, noul joc pentru PS5 de la creatorii seriei Dishonored, a fost amânat
Foto: Bethesda

Bethesda și studioul Arkane au luat decizia de a amâna lansarea jocului Deathloop. Titlul dezvoltat de echipa Arkane Lyon, responsabilă și pentru jocurile seriei Dishonored, a fost amânat pentru a permite producătorilor să se adapteze cât mai bine condițiilor de lucru de acasă, impuse de pandemia de COVID-19, și, în acest fel, să livreze un produs finisat, de calitate.

Așteptat inițial spre sfârșitul acestui an, Deathloop a fost amânat până în al doilea trimestru al anului 2021, când jocul urmează să fie lansat pentru PlayStation 5 și PC.

Doi ucigași, prinși într-o buclă temporală

Deathloop spune povestea lui Colt, un personaj ce trăiește mereu aceeași zi, blocat fiind într-o buclă temporală. Astfel, pe insula Blackreef, Colt devine ținta unei veritabile vânători de oameni, singura soluție de a ieși din această capcană a timpului fiind uciderea a opt vizionari, gardieni ai buclei temporale, în numai 24 de ore.

Dacă obiectivul nu este atins, ziua se resetează iar Colt trebuie să o ia de la capăt. Totuși, astfel Colt poate învăța mai bine rutinele zilnice ale celor opt ținte ale sale și își poate crea o strategie eficientă de a le elimina cât mai repede. Deathloop va împrumuta elemente de gameplay din precedentele titluri create de Arkane, Dishonored sau Prey, precum numeroase căi de a aborda anumite situații, stealth, schimburi de focuri, capcane, comportamentul imprevizibil și de multe ori ostil al NPC-urilor etc.

Totuși, printre cele opt ținte ale lui Colt se află adevăratul antagonist din Deathloop: Julianna Blake, o asasină al cărei singur scop este uciderea eroului și menținerea buclei temporale. Julianna va avea la dispoziție propriile abilități speciale și, spre deosebire de celelalte NPC-uri, poate rezerva o surpriză extrem de neplăcută pentru Colt: alți jucatori vor putea prelua controlul Juliannei, invadându-ți sesiunea de joc pentru a-ți strica planurile.

Acesta va fi însă un mod de joc opțional in Deathloop, accentul principal al jocului fiind pus pe misiunea single player a lui Colt.

După ce a fost amânat, Deathloop este așteptat în al doilea trimestru al anului 2021, în ediții pentru PlayStation 5 și PC.

Sursa: Arkane Studios Twitter, Bethesda.net

Urmărește Go4Games.ro pe Google News