Halo: The Master Chief Collection primește upgrade gratuit pentru Xbox Series X și Series S

Autor: Cosmin Aionita | 21.10.2020
Halo: The Master Chief Collection primește upgrade gratuit pentru Xbox Series X și Series S

După ce colecția Halo: The Master Chief Collection a fost lansată pe consolele Xbox One, fiind ataptată mai apoi și pentru PC, Microsoft va reveni asupra acestui pachet, optimizându-l pentru noua generație de console Xbox Series X și Xbox Series S.

Astfel, începând cu 17 noiembrie 2020, edițiile deja existente ale jocurilor incluse în Halo: The Master Chief Collection urmează să primească update-uri pentru noile console Xbox Series X și Xbox Series S.


Optimizările pentru noua generație de console Xbox vor include suport pentru framerate de 120 de cadre pe secundă atât în cadrul campaniilor acestor jocuri, cât și în ceea ce privește componentele lor multiplayer.

De asemenea, vor fi aduse îmbunătățiri modurilor multiplayer locale (split screen) din jocurile incluse în colecția Halo, iar rezoluția de afișare va fi crescută până la 4K pe modelele Xbox Series X.

Iar aspectul cel mai important este că toate aceste upgrade-uri vor fi complet gratuite pentru posesorii deja existenți al colecției Halo: The Master Chief Collection pentru Xbox One. De asemenea, atât Halo: The Master Chief Collection, cât și upgrade-urile pentru noua generație de console Xbox vor fi accesibile în mod gratuit pentru abonații serviciului Xbox Game Pass.

Disponibil, de asemenea, și pentru PC

Multe dintre aceste îmbunătățiri au fost aduse jocurilor incluse în Halo: The Master Chief Collection odată cu portarea acestora pe PC.

Lansată inițial doar pe Xbox One, colecția a fost oferită și pentru PC, titlurile seriei Halo fiind lansate cronologic și pe această platformă, pornind de la Halo Reach și trecând prin Halo Anniversary, Halo 2 Anniversary, Halo 3 și Halo 3 ODST. Halo 4, deși inclus în pachetul Halo: The Master Chief Collection, nu a fost lansat încă pe PC.

Halo: The Master Chief Collection este disponibil în ediții pentru consolele Xbox One și PC. Upgrade-ul pentru Halo: The Master Chief Collection dedicat consolelor Xbox Series X și Xbox Series S va fi disponibil de pe 17 noiembrie 2020.

Sursa: Xbox Twitter

Urmărește Go4Games.ro pe Google News