Muzeu al Holocaustului, deschis în Fortnite. Este omagiat „Schindler din Iran”

Autor: Adrian Popa | 03.08.2023
Muzeu al Holocaustului, deschis în Fortnite. Este omagiat „Schindler din Iran”

Un muzeu dedicat Holocaustului a fost deschis de un dezvoltator în Fortnite. Proiectul a primit undă verde chiar de la Epic Games, compania care deține populara platformă de gaming.

Muzeul a fost dezvoltat de Luc Bernard. „Mândrii că vom fi primii care aducem ceva de genul acesta pentru peste 400 de milioane de jucători de Fortnite. 80% dintre americani nu au vizitat niciodată un muzeu”, a scris el pe o rețea de socializare.

Proiectul vinde după ce Bernard a dezvoltat Light in the Darkness, un joc gratuit care are în centru o familie de evrei persecutată de naziști în cel de-al Doilea Război Mondial.

În timpul Holocaustului, aproximativ 66% dintre evreii din Europa au fost uciși de naziști și aliații lor. Au fost persecutate și alte grupuri sau comunități, precum țiganii, homosexualii sau persoanele cu dizabilități.

În muzeul virtual dezvoltat de francez pot fi găsite mai multe expoziții. Vizitatorii pot explora secțiuni dedicate unor evenimente specifice, precum Noaptea de cristal – pogromul împotriva evreilor din Germania Nazistă, inclusiv Austria, de la 9-10 noiembrie 1938. Sunt acoperite și experiențele îngrozitoare, dar mai puțin cunoscute, prin care au trecut, în Holocaust, evreii din Tunisia și Grecia.

În muzeu îi este adus un omagiu lui Abdol Hossein Sardari, numit „Schindler din Iran”, un diplomat iranian din Franța ocupată care a salvat mulți evrei prin acordarea de pașapoarte pentru aceștia.

Astfel de inițiative sunt necesare, în condițiile în care propaganda politică a ajuns și pe platformele de gaming.

Muzeul Holocaustului din Fortnite ne amintește de un alt joc video popular care este folosit pentru a transmite mesaje importante. O hartă de CS:GO (Counter-Strike: Global Offensive) le oferă jucătorilor din Rusia acces la știri interzise despre războiul din Ucraina.

Sursa: GameSpot

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News