Problema meciurilor aranjate de CS:GO e atât de gravă încât intervine FBI

Autor: Adrian Popa | 01.04.2021
Problema meciurilor aranjate de CS:GO e atât de gravă încât intervine FBI
Foto: Shutterstock

Pariurile ilegale și meciurile aranjate au devenit o mare problemă în competițiile de Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO). Se pare că situația este atât de gravă în SUA încât intervine FBI.

Dezvăluirea a fost făcută de Ian Smith, comisar în cadrul Esports Integrity Commission (ESIC), într-un interviu acordat unui canal de pe YouTube. Organizația a colaborat cu autoritățile din statul australian Victoria într-un caz similar, iar pedepsele pentru cei implicați urmează să fie anunțate în curând.

Potrivit lui Smith, numărul jucătorilor implicați în pariurile ilegale din America de Nord este mic. FBI a apelat la ESIC deoarece nu are experiență în astfel de cazuri. Divizia din cadrul Biroului care se ocupă de pariuri a fost înființată recent.

Citește și: Poliția a destructurat „cel mai mare” producător de software pentru trișat în jocuri video

În America de Nord, pariurile pe meciuri din competiții de esports abia acum au început să capete popularitate. Anchetele în domeniu sunt dificile deoarece nu există o legislație federală uniformizată în domeniu. Ceea ce este legal într-un stat s-ar putea să fie ilegal în altul.

Din fericire, există noi modalități, legale, prin intermediul cărora jucătorii de CS:GO pot face bani de pe urma pasiunii lor. Un startup, numit ZEBEDEE, le permite gamerilor să câștige Bitcoin în joc.

CS:GO este un joc extrem de popular la nivel mondial. În momentele de vârf, titlul este jucat de peste un milion de oameni în același timp și are 24 de milioane de utilizatori activi în fiecare lună.

Ne puteți urmări și pe pagina oficială Go4games de pe Facebook!

Sursa: Kotaku Australia

Urmărește Go4Games.ro pe Google News