Jucătorii de CS:GO vor putea câștiga în curând Bitcoin pe servere dedicate

Autor: Adrian Popa | 10.02.2021
Jucătorii de CS:GO vor putea câștiga în curând Bitcoin pe servere dedicate
Foto: Shutterstock

Un startup le va permite gamerilor să câștige Bitcoin jucând CS:GO, unul dintre cele mai populare jocuri video din lume.

Firma ZEBEDEE va lansa o serie de servere dedicate pe care jucătorii vor fi răsplătiți cu monede virtuale. Tehnologia folosită, dezvoltată de startup, se numește Infuse. Jucătorii vor fi răsplătiți în funcție de performanțele din joc.

Înainte de a intra pe un server, gamerii vor scana un cod QR cu smartphone-ul și vor plăti o mică sumă în Bitcoin, care nu va depăși 100 satoshi (1 satoshi = 1/100.000.000 BTC). Pe parcursul jocului, un participant poate câștiga mai mulți bani din fondul comun, în funcție de numărul de kill-uri și de victorii. Astfel, suma depusă „pe masă” se împarte la mai mulți jucători.

Citește și: Și-a instalat un sistem de minare de criptomonede în BMW, doar pentru a-i „enerva pe gameri”

Un participant se poate retrage oricând din joc fără a pierde câștigul pe care îl are la momentul respectiv. Ulterior, după ce startup-ul va găsi sponsori și parteneri care să ofere publicitate, accesul la unele servere va fi gratuit.

Simon Cowell, CEO al ZEBEDEE, a declarat că cererea pentru serviciu este uriașă și că există deja suficienți jucători interesați pentru a umple zece servere.

CS:GO (Counter-Strike: Global Offensive) este un joc extrem de popular. În momentele de vârf este jucat de peste un milion de oameni în același timp și are 24 de milioane de utilizatori activi în fiecare lună.

Primele 10 servere vor fi lansate de ZEBEDEE în această săptămână. Pentru a avea acces la acestea, jucătorii vor trebui să descarce aplicația de desktop dezvoltată de firmă. Scanarea codurilor se face prin intermediul aplicațiilor de mobil, disponibile pentru Android și iOS.

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Sursa: Decrypt

Suntem doar personaje într-un joc video extraterestru, aşa cum susţine Elon Musk?

Un jucător de șah conduce în clasamentul celor mai bine plătiți oameni din esports în 2020

 

Urmărește Go4Games.ro pe Google News