Un hacker a compromis un tractor John Deere apoi a instalat jocul Doom pe el

Autor: Adrian Popa | 17.08.2022
Un hacker a compromis un tractor John Deere apoi a instalat jocul Doom pe el

Un hacker etic a compromis software-ul unui tractor John Deere, care nu le permite fermierilor să repare singuri vehiculele sau în service-uri independente, apoi a rulat jocul Doom pe display-ul din acesta.

Tractoarele rulează un sistem de operare, bazat pe Linux, pe care producătorul îl controlează strâns. Compania a dezactivat tractoare furate din Ucraina de ruși sau utilaje din China la ordinul autorităților comuniste.

Hackerul australian Sick Codes a arătat, la evenimentul de securitate informatică Def Con din Las Vegas, cum a compromis un tractor John Deere apoi a rulat o versiune a faimosului joc video pe el.

Jocul a fost dezvoltat cu ajutorul modder-ului Skelegant din Noua Zeelandă. În acest caz jucătorii distrug inamici într-un lan de porumb. În clipul video vedem cum jocul rulează într-o fereastră transparentă de pe display-ul din tractor.

Sick Codes a declarat că proiectul a necesitat câteva luni de muncă. Modelul de tractor compromis este John Deere 4240.

După ce a compromis software-ul tractoarelor, folosind inclusiv artificii hardware, hackerul etic a obținut 1,5 GB de date care pot fi folosite pentru diagnosticarea problemelor vehiculelor în afara ecosistemului John Deere.

Sick Codes crede că, pe baza vulnerabilităților descoperite, va putea dezvolta o unealtă care poate debloca software-ul de pe utilajele agricole.

Primul joc Doom a fost lansat pe piață în 2003, iar printre designeri s-a aflat legendarul John Romero.

Sursa: The Verge

Urmărește Go4Games.ro pe Google News