John Romero, mintea creativă din spatele jocurilor DOOM și Quake, lucrează la un nou shooter

Autor: Cosmin Aionita | 20.07.2022
John Romero, mintea creativă din spatele jocurilor DOOM și Quake, lucrează la un nou shooter
Foto: rome.ro

John Romero, legendarul designer din spatele jocurilor care au pus bazele genului first person shooter – Wolfenstein 3-D, DOOM, Quake –, a anunțat că lucrează la un nou astfel de joc construit cu ajutorul motorului grafic Unreal Engine 5.

Deși detaliile suplimentare despre acest nou proiect lipsesc, Romero a confirmat că vom avea parte de un titlu original, o proprietate intelectuală complet nouă și nu o eventuală continuare a unei serii mai vechi. Mai mult, studioul Romero Games face angajări pentru acest proiect și lucrează cu un publisher major pentru publicarea acestui nou joc.

Romero și-a adus aportul la nașterea genului first person shooter

După ce a contribuit decisiv la realizarea și lansarea unor jocuri legendare precum Wolfenstein 3-D, DOOM, DOOM II: Hell on Earth și Quake, Romero a hotărât să părăsească studioul id Software în 1996. În schimb, Romero a preferat să-și creeze propriul studio – ION Storm –, alături de care a lansat, în 2000, Daikatana. Jocul a fost considerat însă un eșec, accelerând procesul de desființare a ION Storm.

De-a lungul scurtei sale existente, ION Storm a reușit totuși să dezvolte și alte titluri, unele dintre ele de succes: Dominion: Storm Over Gift 3 (1998), Deus Ex (2000), Anachronox (2001), Deus Ex: Invisible War (2003) și Thief: Deadly Shadows (2004).

În timp ce John Romero a ieșit oarecum din lumina reflectoarelor, concentrându-se pe proiecte de mai mică anvergură, id Software a continuat să împingă genul first person shooter mai departe, prin jocuri precum DOOM 3 (2004), RAGE (2010), DOOM (2016) sau DOOM Eternal (2020).

Sursa: John Romero Twitter

Urmărește Go4Games.ro pe Google News