Hackerii au furat 625 de milioane de dolari din blockchain-ul unui joc video popular

Autor: Adrian Popa | 30.03.2022
Hackerii au furat 625 de milioane de dolari din blockchain-ul unui joc video popular
Foto: Pixabay

Rețeaua blockchain care susține popularul joc video de tip play-to-earn (P2E) Axie Infinity a fost compromisă de hackeri, care au furat criptomonede în valoare de 625 de milioane de dolari.

Atacatorii au penetrat rețeaua Ronin, un blockchain independent, compatibil cu Ethereum. Acesta a fost dezvoltat de dezvoltatorul Axie, compania vietnameză Sky Mavis.

Inițiatorii atacului au furat criptomonede Ether (ETH) și Tether (USDC). Cea de-a doua este o monedă virtuală stabilă a cărei evoluție este legată de cea a dolarului american.

Potrivit lui John Reed Stark, fost director în cadrul Security and Exchange Commission (SEC), acest atac arată cât de vulnerabile sunt noile platforme Web3 la atacuri cibernetice.

Web3 este un nou tip de internet, descentralizat, bazat pe rețelele blockchain, care reprezintă fundația industriei cripto.

Axie Infinity este un joc de tip play-to-earn de succes, care are milioane de utilizatori activi în fiecare lună, majoritatea în sud-estul Asiei. Recent, titlul a anunțat că a înregistrat vânzări de NFT-uri în valoare de peste 4 miliarde de dolari, potrivit firmei CryptoSlam.

În urma atacului, activitatea în rețeaua Ronin a fost suspendată. Astfel, tranzacțiile cu active cripto nu mai sunt, momentan, posibile. În rețea mai pot fi tranzacționate două token-uri, ale jocului. Prin participarea la lupte cu NFT-urile lor (creaturi digitale numite „axie-uri”), jucătorii primesc Smooth Love Potion (SLP), criptomoneda din Axie. Totodată, mai este disponibilă moneda virtuală AXS, care este un governance token ce le oferă utilizatorilor drept de vot și influență în deciziile care țin de management.

Compania a anunțat că lucrează împreună cu autoritățile și experți pentru a le returna celor păgubiți fondurile furate.

Incidentul vine într-un moment mai dificil pentru Axie. Prețurile la NFT-uri scad, după maximele atinse în 2021, iar pe piețe vestice jocurile de tip P2E sunt controversate. În aceste condiții, Sky Mavis vrea să treacă la modul free-to-play (F2P). Momentan, pentru a intra în joc un utilizator trebuie să achiziționeze trei NFT-uri.

Sursa: CNN Business

Urmărește Go4Games.ro pe Google News