Armata ucraineană folosește o consolă Steam Deck pentru a controla o mitralieră

Autor: Adrian Popa | 28.04.2023
Armata ucraineană folosește o consolă Steam Deck pentru a controla o mitralieră
Foto: TPO Media

O consolă video portabilă Steam Deck a fost observată într-un clip video filmat în Ucraina, care prezintă o mitralieră controlată de la distanță.

Dispozitivul de gaming este folosit pentru monitorizarea și controlul armei, de la o distanță de până la 500 de metri.

Compania TPO Media a publicat imagini cu sistemul, numit „Sablya”. Acesta este descris ca un dispozitiv automat care pot fi instalat în poziții staționare sau pe vehicule.

Citește și: Republic of Gamers a oferit informații suplimentare despre ROG Ally. Data de lansare, anunțată

Ansamblul include o cameră, care transmite imagini către consolă. Aparent, sistemul are un anumit grad de autonomie și poate trage singur. Sablya poate fi echipat cu modele diferite de arme de foc și poate ataca drone care zboară la altitudine mică.

Cel mai probabil Valve, compania care produce Steam Deck, nu are un parteneriat încheiat cu armata ucraineană sau cu producătorul Sablya pentru acest proiect, iar consolele sunt achiziționate din alte surse.

Nu este prima dată când dispozitive de gaming sunt folosite în platforme militare. Vehiculul blindat israelian Carmel poate fi controlat prin intermediul unui controller de Xbox, preferat de piloții tineri, familiarizați cu jocurile video.

Sursa: Tom’s Hardware

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News