Republic of Gamers a oferit informații suplimentare despre ROG Ally. Data de lansare, anunțată

Autor: Adrian Popa | 26.04.2023
Republic of Gamers a oferit informații suplimentare despre ROG Ally. Data de lansare, anunțată

Republic of Gamers (ROG) a oferit detalii suplimentare despre consola portabilă ROG Ally, răspunsul său la dispozitivul de gaming Steam Deck de la Valve.

Dispozitivul folosește un procesor AMD Ryzen Z1, grafică RDNA 3 și poate rula jocuri AAA în condiții foarte bune. Sistemul de răcire, numit Zero Gravity, include două ventilatoare, un radiator cu lamele ultra-subțiri și conducte de căldură.

Display-ul tactil al consolei are rezoluție Full-HD (1.080p), rată de refresh de 120 Hz și oferă suport pentru tehnologia FreeSync Premium. Luminozitatea maximă oferită este de 500 de niți.

Citește și: O companie a lansat un capac transparent de Steam Deck care îmbunătățește răcirea

ROG Ally rulează sistemul de operare Windows 11 și oferă acces la toate platformele de distribuție de jocuri pentru PC și serviciile de gaming în cloud. Împreună cu dispozitivul va fi disponibilă o nouă versiune de Armoury Crate. Aplicația va veni, printre altele, cu comutatoare rapide pentru modul de performanță, un lansator de jocuri, un software de monitorizare în timpul jocului și suport Aura Sync.

ROG Ally

 

În pachet va fi inclusă și o perioadă de 90 de zile de acces gratuit la Xbox Game Pass Ultimate.

Consola ROG Ally are o greutate de doar 608 de grame (cu 10% mai puțin decât  Steam Deck), pentru a putea fi transportată ușor oriunde.

Evenimentul oficial de lansare al dispozitivului va avea loc pe 11 mai 2023. Atunci vor fi prezentate caracteristicile tehnice complete și prețurile. Reprezentanții ROG au confirmat că acestea vor fi situate sub nivelul de 1.000 de dolari.

Cei interesați să urmărească lansarea vor putea face acest lucru pe site-ul evenimentului.

Foto: Republic of Gamers

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News