ASUS a anunțat noi smartphone-uri de gaming: ROG Phone 6D și 6D Ultimate

Autor: Cătălin Niţu | 19.09.2022
ASUS a anunțat noi smartphone-uri de gaming: ROG Phone 6D și 6D Ultimate

ASUS a anunțat oficial noile ROG Phone 6D și 6D Ultimate, versiuni diferită față de cele anunțate inițial în urmă cu două luni. Noile variante păstrează majoritatea elementelor de design exterior, însă schimbă câteva elemente la interior, iar cel mai important element nou este procesorul. În locul chipset-urilor Snapdragon de la Qualcomm, ROG Phone 6D adoptă noile MediaTek Dimensity 9000+, principalul rival al Snadpragon 8+ Gen 1 pe piața de telefoane cu Android.

În mare parte, avem de a face cu aceleași dispozitive, cu ecrane OLED mari, de 6,78” și refresh rate la 165 Hz, cu aceleași camere de 50 megapixeli pe camera principală, 13 megapixeli ultrawide și 5 megapixeli macro, o cameră selfie de 12 megapixeli și baterie mare, de 6.000 mAh cu încărcare la 65W.

Citește și: Concurență pentru ROG Phone 6: A fost lansată seria de telefoane de gaming Nubia RedMagic 7S

Forma exterioară este aceeași, în timp ce accesoriile de pe ROG Phone 6 se vor potrivi și pe cele două noi variante 6D. Ba chiar și luminițele RGB și display-ul OLED de pe spatele telefoanelor sunt la fel.

Noile telefoane de gaming sunt compatibile cu accesoriile deja disponibile pentru seria ROG Phone 6.

Cele două modele folosesc același chipset MediaTek Dimensity 9000+, dar în configurații puțin diferite. Modelul standard include până la 16 GB RAM și maximum 256 GB stocare, în timp ce varianta Ultimate atinge 16 GB RAM și 512 GB stocare. Ultimate vine și cu sistemul AeroCool în pachet, în timp ce modelul ROG Phone 6D nu îl are standard. Acesta este disponibil pentru achiziție separat.

Diferențele apar în utilizare noului chipset și unui nou sistem de răcire AeroActive Portal de pe 6D Ultimate. Acesta este un canal de aerisire cu un capac motorizat, care se deschide pentru a permite un flux mai bun pentru circularea aerului atunci când conectezi sistemul AeroActive Cooler 6 pe spatele dispozitivului. Astfel, răcirea ar trebui să fie mai eficientă, aerul cald având o cale clară pe care să iasă din dispozitiv, fiind tras de ventilator și disipat în afara carcasei.

Prețurile noilor modele ROG Phone 6D pornește de la 799 de lire în Marea Britanie pentru 6D „standard” și 1.199 lire sterline pentru varianta 6D Ultimate. Cooler-ul extern costă în plus încă 90 de euro.

Sursa: Go4it

Urmărește Go4Games.ro pe Google News