Asus dezvoltă un adaptor de memorii RAM de la DDR4 la DDR5

Autor: Adrian Popa | 10.01.2022
Asus dezvoltă un adaptor de memorii RAM de la DDR4 la DDR5

Memoriile DDR5 au ajuns pe desktop odată cu lansarea procesoarelor Intel „Alder Lake” și a plăcilor de bază Z690. Însă există o problemă cu stocurile de memorii DDR5, afectate de criza de componente și semiconductori. În ecuație mai trebuie luați în calcul și speculatorii, care cumpără stocurile existente apoi la vând pentru un profit „gras” pe internet.

În aceste condiții, Asus a anunțat un adaptor de memorii RAM de la DDR4 la DDR5. Astfel, cei care doresc să aibă cele mai recente componente high-end pe computerele lor pot folosi memorii DDR4 până la momentul la care cele DDR5 devin mai ușor de găsit și disponibile la prețuri mai mici.

Dispozitivul dezvoltat de compania taiwaneză ar putea fi binevenit. Există plăci de bază Z690 care suportă memorii DDR4, dar acestea sunt modele low sau mid-range.

Un prototip al adaptorului Asus a fost prezentat pe YouTube. Deși controllerul de memorie din procesoarele Alder Lake suportă ambele tipuri de memorii, diferă arhitectura și necesarul de energie. Astfel, Asus trebuie să rezolve niște probleme de inginerie destul de complicate în acest caz. Va trebui, pentru ca noul adaptor să funcționeaze, să fie actualizat și sistemul BIOS.

O problemă cu adaptorul Asus ar putea fi înălțimea lui foarte mare. Astfel, memoriile ar putea interfera cu alte componente din carcasă.

Alte informații nu cunoaștem deocamdată despre acest proiect. Referitor la prețul adaptorului, acesta nu va fi, probabil, mic, ținând cont de complexitatea dispozitivului.

Sursa: PC Gamer

CITEȘTE ȘI:

Cinci dispozitive de gaming neobișnuite sau ciudate lansate în 2021

AQIRYS Doradus review: Un mouse de gaming ușor ca un fulg

Urmărește Go4Games.ro pe Google News