ASUS ROG Phone 6 vine pe 5 iulie. Ce știm despre telefonul de gaming

Autor: Adrian Popa | 13.06.2022
ASUS ROG Phone 6 vine pe 5 iulie. Ce știm despre telefonul de gaming
ASUS ROG Phone 5 (Foto: Profimedia Images)

ASUS se pregătește să lanseze un nou smartphone de gaming, modelul ROG Phone 6. Acesta va fi prezentat oficial într-un eveniment organizat pe 5 iulie. Dispozitivul va fi lansat împreună cu diverse accesorii și alături de noi căști de gaming.

ASUS a confirmat că smartphone-ul va folosi un ecran AMOLED produs de Samsung, cu rată de reîmprospătare de 165Hz. Modelele de anul trecut, ROG Phone 5 / 5s, aveau rată de refresh de 144Hz.

Rata de reîmprospătare a ecranului de la ROG Phone 6, anunțată de ASUS.

ROG Phone 6 va fi primul telefon de gaming echipat cu chipset Snapdragon 8+ Gen 1. Mai multe informații nu cunoaștem despre dispozitiv.

Alte smartphone-uri anunțate care urmează să folosească acest SoC sunt Xiaomi 12 Ultra, care va debuta pe piață tot în iulie, și un model vârf de gamă de la Motorola, care va include cameră cu senzor de 200 MP.

Modele de telefoane de gaming bazate pe Snapdragon 8+ Gen 1 vor fi lansate, de asemenea, de mărcile Black Shark și Nubia.

Citește și: 6 lucruri de luat în calcul atunci când cumperi un smartphone cu Android pentru gaming

Gamingul mobil domină industria jocurilor video

Telefoanele de gaming se adresează unui public aflat în creștere rapidă. În 2022, jocurile video mobile vor genera venituri de 91,4 miliarde de dolari la nivel mondial, potrivit Statista. Acestea vor avea o cotă de piață de 45%.

Pe locul doi se vor situa, cu venituri de 58,6 miliarde de dolari, jocurile pentru console.

Rezultatele financiare obținute de unele titluri sunt impresionante. Cinci jocuri mobile au realizat venituri mai mari de 1 miliard de dolari, fiecare, în 2020.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News