Top 5 jocuri mobile care au realizat venituri mai mari de 1 miliard de dolari în 2020

Autor: Adrian Popa | 16.12.2020
Top 5 jocuri mobile care au realizat venituri mai mari de 1 miliard de dolari în 2020

Una dintre industriile care au mers bine în 2020, an dominat de pandemie, a fost cea a jocurilor video, iar cinci jocuri mobile au realizat venituri mai mari de 1 miliard de dolari, fiecare.

Mai impresionant este faptul că acestea au depășit pragul de 1 miliard doar în magazinele virtuale de aplicații App Store și Google Play. Nu au fost luate în calcul, pentru studiu celor de la SensorTower, alte platforme.

În cazul titlului de pe primul loc, PUBG, atrage atenția faptul că jocul a reușit această performanță deși a fost interzis pe una dintre cele mai importante piețe din lume, India.

Este remarcabil și faptul că primele două jocuri video cu cele mai mari venituri în 2020 – PUBG și Honor of Kings – sunt controlate de gigantul chinez Tencent, iar fiecare a avut venituri mai mari de 2 miliarde de dolari.

Top jocuri mobile în 2020 în funcție de veniturile înregistrate în perioada 1 ianuarie – 14 decembrie:

Sursa: SensorTower

Pe locul trei s-a situat, cu venituri de 1,2 miliarde de dolari, un titlu „evergreen”, Pokemon GO. Top cinci este întregit de Coin Master (1,1 miliarde de dolari) și Roblox (1,1 miliarde de dolari).

Un alt joc mobil are a avut un an foarte bun a fost Monster Strike, cu venituri de 958 de milioane de dolari în cele două magazine virtuale dominante.

Sursa: SensorTower

Urmărește Go4Games.ro pe Google News