Ce beneficii concrete aduc pentru gameri telefoanele din seria Samsung Galaxy S23

Autor: Adrian Popa | 06.02.2023
Ce beneficii concrete aduc pentru gameri telefoanele din seria Samsung Galaxy S23
Foto: Shutterstock

Telefoanele din seria Samsung Galaxy S23 sunt impresionante, deoarece vin cu cele mai noi inovații din industrie. Pe lângă însușirile gândite pentru publicul general (camere și display-uri mai performante, autonomie mai mare etc.), producătorul a inclus pe aceste dispozitive caracteristici de gaming îmbunătățite semnificativ, pentru a contracara modelele dedicate de gaming, precum Asus ROG Phone 6 sau RedMagic 8 Pro.

Smartphone-urile Samsung folosesc chipset-ul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, cel mai performant disponibil pe piață pentru dispozitive care rulează sistemul de operare Android. Acesta oferă putere de procesare mai mare cu 25% comparativ cu modelul Snapdragon 8 Gen 1 și performanțe grafice cu 40% mai ridicate.

Pe modelele din seria S23 se găsește o versiune specială a chipset-ului, Snapdragon 8 Gen 2 „for Galaxy”, care urcă la frecvențe mai mari în boost.

Totodată, stocarea de pe noile dispozitive a fost actualizată la UFS 4.0, față de UFS 3.1 pe seria S22. Noul standard consumă cu 43% mai puțină energie și oferă viteze duble de scriere/citire. Memoria RAM folosită este LPDDR5X, care oferă consum mai redus de energie și este cea mai rapidă disponibilă pentru smartphone-uri.

Mai mult, Galaxy S23 Ultra suportă ray tracing. Utilizatorii vor observa o redare mai realistă a scenelor din jocuri, datorită tehnologiei care urmărește și simulează fiecare sursă de lumină.

Totodată, camera de vapori este acum mai mari pe toate modelele de telefoane din seria Galaxy S23 iar smartphone-urile nu ar trebui să aibă probleme cu supraîncălzirea.

Un alt element important, pe modelul S23 Ultra, este ecranul de 6,8”, la care a fost redusă curbura marginilor. Astfel, suprafața plată disponibilă pe display este mai mare. Totodată, ecranul are o densitate a pixelilor de 500 ppi și o luminozitate maximă de 1.750 de nits.

Samsung a declarat că modelul Galaxy S23 Ultra a fost dezvoltat cu gamingul mobil în prim plan.

Nu în ultimul rând, pe noile smartphone-uri tehnologia Vision Booster – care oferă condiții mai bune de vizualizare afară, în zilele însorite, prin adaptare automată a culorilor și afișajului la mediul ambiant – are acum trei niveluri (față de două pe Galaxy S22).

Urmărește Go4Games.ro pe Google News