Comisia Europeană obligă Nintendo să ofere reparații gratuite pentru controllerele afectate de Joy-Con drift

Autor: Cosmin Aionita | 05.04.2023
Comisia Europeană obligă Nintendo să ofere reparații gratuite pentru controllerele afectate de Joy-Con drift
Foto: Pixabay

Comisia Europeană a anunțat că, în urma multiplelor semnalizări către Nintendo legate de problemele repetate cu drift-ul apărut la controllerele Joy-Con pentru Nintendo Switch, compania japoneză s-a oferit să repare gratuit aceste dispozitive, pentru toți clienții afectați, chiar și după expirarea termenelor de garanție.

🍄 Missed your jump over the mushroom?
🔫 Splatted next to your target?
🚧 Drifted your kart outside the track?

This…

Posted by European Commission on Tuesday, April 4, 2023

Acțiunea a fost condusă, în colaborare, de Ministerul Dezvoltării și Investițiilor din Grecia și de Agenția pentru Mediu din Germania, coordate de Comisia Europeană.

Utilizatorii de console Nintendo Switch s-au lovit de problemele de “drift” ale controllerelor Joy-Con pentru Nintendo Switch sau chiar ale joystick-urilor de pe consolele Nintendo Switch Lite, acesta dovedindu-se a fi un inconvenient foarte răspândit. Este vorba despre mecanismul stick-urilor analogice, care slăbește în timp, transmițând comenzi către joc și atunci când nu este acționat de către jucător. Până la începutul anului 2021, aproape 25000 de plângeri legate de acest subiect fuseseră înregistrate la Consumer Protection Cooperation (CPC).

Clienții astfel afectați erau nevoiți, în cazurile în care perioada de garanție era expirată, să cumpere noi controllere și să arunce Joy-Con-urile defecte, generând astfel deșeuri electronice suplimentare. În urma intervenției Comisiei Europene, Nintendo a fost de acord să repare, în mod gratuit, controllerele afectate, indiferent dacă avariile fuseseră cauzate de un defect sau de degradarea suferită de pe urma utilizării prelungite. Reparațiile vor fi realizate și în cazurile în care termenul de garanție pentru respectivele produse a fost depășit, urmând să fie efectuate în service-urile autorizate ale Nintendo.

În Europa de Est, inclusiv în România, consolele și jocurile Nintendo sunt distribuite în mod oficial de CD Media, această companie asigurând service-ul, reparațiile și serviciile de garanție pentru aceste produse. Go4Games a contactat deja reprezentații CD Media pentru a obține informații referitoare la pașii pe care gamerii din România trebuie să-i parcurgă pentru a-și repara gratuit controllerele afectate de această problemă.

Sursa: Comisia Europeană

Urmărește Go4Games.ro pe Google News