Consola ASUS ROG Ally, acum disponibilă și în varianta mai accesibilă, cu procesor AMD Ryzen Z1

Autor: Cosmin Aionita | 03.10.2023
Consola ASUS ROG Ally, acum disponibilă și în varianta mai accesibilă, cu procesor AMD Ryzen Z1
Foto: ASUS Republic of Gamers

ASUS Republic of Gamers (ROG) a anunțat disponibilitatea noului model de consolă portabilă de gaming ROG Ally, în configurație cu procesorul AMD Ryzen Z1, adăugând astfel în gamă o variantă mai accesibilă. Exceptând procesorul, dispozitivul utilizează șasiul, ecranul, stocarea și sistemul de răcire regăsite în versiunea mai puternică de ROG Ally, echipată cu Z1 Extreme.

Conceput pentru gaming în deplasare

ROG Ally are un procesor nou de la AMD. Construit pe arhitectura Zen 4, Ryzen Z1 dispune de șase nuclee și 12 fire de execuție, fiind asociat cu unitățile de procesare grafică RDNA 3, cu suport complet pentru tehnologiile AMD de upscaling, precum FSR și RSR, pentru o un boost de performanță în jocuri.

În afară de noul procesor, Ally bazat pe Z1 folosește aceleași componente ca modelul cu Z1 Extreme. ASUS se laudă în continuare cu sistemul termic Zero Gravity cu două ventilatoare, un radiator cu lamele foarte subțiri și conducte de căldură cu frecare mare, care i-ar permite consolei să rămâne rece în orice condiție de utilizare. Ally este echipat și cu 16 GB de memorie LPDDR5 6400 MHz, 512 GB de stocare pe interfață PCIe Gen 4 și un slot pentru card microSD UHS-II pentru extinderea capacității (rămâne de văzut dacă problemele cu acesta din urmă au fost rezolvate, cititoarele de carduri microSD de pe unitățile cu procesor Z1 Extreme având tendința de deveni inutilizabile după o perioadă de utilizare).

ROG Ally
Foto: ASUS Republic of Gamers

Noile modele ROG Ally cu Z1 păstrează suportul pentru WiFi 6E, promițând conexiuni stabile în jocurile multiplayer sau în scenarii de cloud gaming.

Ecranul FHD (1080p) cu rată de reîmprospătare de 120 Hz și suport FreeSync™ Premium păstrează panoul cu luminozitate de 500 niți, reprezentând unul dintre atuurile acestei console.

Pentru jucătorii care au nevoie de și mai multă performanță sau care doresc să folosească Ally atât în deplasare, cât și ca un PC dedicat atunci când sunt acasă, consola se poate conecta la ecosistemul XG Mobile cu un GPU extern. XG Mobile oferă atât porturi USB-C suplimentare și ieșiri video, precum și puterea unui GPU de până la NVIDIA GeForce RTX 4090 de laptop, transformând Ally dintr-un dispozitiv de gaming portabil într-o adevărată mașinărie capabilă să ruleze jocuri AAA la setările maxime.

Suport pentru toate jocurile de Windows

Consola potabilă ROG Ally este special concepută pentru sistemul de operare Microsoft Windows și este capabilă să ruleze toate jocurile dedicate acestei platforme. ROG a colaborat cu Microsoft și alți publisheri pentru a se asigura că Ally oferă suport complet pentru Steam, EA App, PC Game Pass, Epic Games Store, GOG și alte alte surse ce oferă jocuri pentru PC.

De asemenea, ROG Ally include un abonament Xbox Game Pass Ultimate valabil pentru 3 luni, oferind jucătorilor acces la sutele de titluri incluse în acest serviciu.

Modelul ASUS ROG Ally cu procesor AMD Ryzen Z1 ar trebui să fie comercializat la un preț cu 100$/€ mai accesibil decât varianta cu Ryzen Z1 Extreme, disponibilă la noi în țară în schimbul a 3999 lei.

Sursa: ASUS Republic of Gamers

Urmărește Go4Games.ro pe Google News