Controller-ul Backbone One: Au început livrările către clienții cu telefoane Android

Autor: Adrian Popa | 18.11.2022
Controller-ul Backbone One: Au început livrările către clienții cu telefoane Android

Controller-ul Backbone One, lăudat de utilizatorii de iPhone, ajunge acum și la clienții cu smartphone-uri cu sistem de operare Android.

Modelul este similar cu cel lansat pentru dispozitivele iOS în 2020. Costă 100 de dolari, iar porturile Lightning au fost înlocuite cu unele USB-C. Dispozitivul include jack audio universal de 3.5 mm și dispune de tehnologie Pass-Through Charging (îi permite curentului electric să treacă prin el spre telefon).

Dispozitivul dispune de o aplicație dedicată, care transformă telefonul într-o consolă video portabilă. Utilizatorii pot juca titluri native de Android sau rula jocuri de pe platforme de cloud gaming precum Xbox Cloud Gaming sau Nvidia GeForce Now.

Potrivit Backbone, controller-ul este compatibil cu majoritatea smartphone-urilor care au port USB-C și rulează Android 8.0 sau o versiune mai nouă. Există și o pagină pe care sunt listate modelele compatibile, care include dispozitive populare, precum cele din seria Samsung Galaxy S22.

Backbone a mai anunțat recent, în parteneriat cu Sony, un controller de PlayStation 5 pentru iPhone.

Astfel de dispozitive, care transformă telefoanele mobile în console portabile, concurează direct cu produse precum Valve Steam Deck sau Logitech G Gaming Handheld.

Prin toate aceste proiecte, bine primite de clienți și experți, startup-ul Backbone devine un jucător important pe piața de accesorii de gaming.

Foto: Backbone

Urmărește Go4Games.ro pe Google News