Sony a anunțat un controller de PS5 pentru iPhone

Autor: Adrian Popa | 29.07.2022
Sony a anunțat un controller de PS5 pentru iPhone

Sony a anunțat un controller de PlayStation 5 care funcționează împreună cu smartphone-uri iPhone.

Dispozitivul se numește Backbone One — PlayStation Edition și costă 100 de dolari. Produsul a fost gândit pentru a fi folosit împreună cu consolele PS4 și PS5. Practic, utilizatorii fac streaming de conținut de pe cele două dispozitive pe telefonul lor mobil, prin intermediul serviciului Remote Play.

Startup-ul Backbone a mai lansat în trecut controller-e pentru iPhone și Android, dar acesta este un model oficial, dezvoltat în parteneriat cu Sony. Butoanele dispozitivului sunt similare cu cele de pe controller-ele cu care vin consolele, pentru ca utilizatorii să nu aibă probleme de adaptare.

Backbone One — PlayStation Edition transformă un iPhone în consolă video portabilă.

Controller-ul este compatibil cu toate smartphone-urile iPhone, până la modelul 6S, lansat în 2015. Conectarea se face prin intermediul aplicației Backbone pentru iOS. În interiorul acesteia se găsesc mai multe elemente Sony: utilizatorii pot accesa sute de jocuri și au acces la informații despre companie.

Citește și > Carrefour are reduceri la produse de gaming: 3 periferice și accesorii accesibile care merită achiziționate

Backbone One — PlayStation Edition include jack audio de 3,5 mm și oferă încărcare de tip passthrough când este conectat la telefon, pentru ca bateria smartphone-ului să nu fie afectată în sesiunile mai lungi de gaming.

Dispozitivul poate fi achiziționat prin intermediul site-ului oficial Backbone, din America de Nord, Australia, Noua Zeelandă și mai multe țări din Europa.

Într-o perioadă în care gamingul în cloud câștigă popularitate, Sony a început să se extindă dincolo de nișa consolelor video. Compania a lansat recent gama de periferice pentru PC InZone. Acesta pornește cu două modele de monitoare – M9 și M3 – și trei perechi de căști – H3, H7 și H9. Dispozitivele sunt compatibile atât cu PC-uri, cât și cu consolele PlayStation ale companiei.

Sursa: Backbone

Urmărește Go4Games.ro pe Google News