Lenovo a închis, pe nesimțite, divizia de smartphone-uri de gaming Legion

Autor: Adrian Popa | 29.03.2023
Lenovo a închis, pe nesimțite, divizia de smartphone-uri de gaming Legion

Piața de smartphone-uri de gaming nu pare să se descurce prea bine. După ce Tencent și-a anulat planurile de a activa în această industrie aflăm că un alt gigant chinez a renunțat la divizia sa care dezvolta astfel de dispozitive.

Lenovo a confirmat faptul că nu mai produce smartphone-uri de gaming sub marca Legion. Compania a lansat până acum doar două modele. Primul a fost prezentat în 2020, iar următorul în 2021. Ulterior au apărut zvonuri privind o consolă portabilă Lenovo, dar dispozitivul a fost anulat.

Smartphone-urile de gaming Lenovo au fost vândute în mare parte pe piețe din Asia. În Vest acestea au ajuns în general pe canale neoficiale.

Lenovo mai oferă, sub marca Legion, laptopuri, PC-uri și periferice de gaming. Astfel de produse vor fi lansate în continuare de companie, potrivit unui purtător de cuvânt.

Citește și: Presupusele caracteristici tehnice ale ROG Phone 7, publicate înaintea lansării

Pe piață rămân câteva mărci de telefoane dedicate gamerilor. Acestea sunt ROG Phone (ASUS), Black Shark (Xiaomi) sau RedMagic (Nubia). De brandul Black Shark a fost interesat gigantul Tencent, dar compania a renunțat la achiziție după ce a făcut concedieri masive la divizia sa hardware.

Este greu pentru telefoanele de gaming să câștige popularitate în afara rândurilor entuziaștilor. Modelele vârf de gamă de la Samsung și Apple sunt, de asemenea, platforme excelente pentru jocurile video, iar aceste telefoane oferă cele mai bune display-uri și camere de pe piață, rezistență ridicată la apă sau actualizări software regulate. Samsung chiar a confirmat faptul că modelul Galaxy S23 Ultra a fost dezvoltat cu gamingul mobil în prim plan.

Sursa: 9to5Google

Foto: captură din video (YouTube/JerryRigEverything)

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News