LG UltraGear 48GQ900, primul monitor de gaming OLED al companiei pentru PC, cu diagonală imensă

Autori: Cătălin Niţu, Cosmin Aionita | 26.05.2022
LG UltraGear 48GQ900, primul monitor de gaming OLED al companiei pentru PC, cu diagonală imensă
Foto: LG

Chiar dacă LG este lider pe piața de televizoare OLED, pe care le recomandă chiar și pentru gaming pe console sau PC, compania sud-coreeană nu părea că se grăbește să aducă această tehnologie într-o manieră oficială și în ceea ce privește monitoarele pentru PC. Acest lucru se schimbă acum, întrucât LG a anunțat oficial primul său monitor de gaming cu panel OLED din gama LG UltraGear: modelul 48GQ900.

Acesta pare să păstreze avantajele televizoarelor sale din trecut, însă adaptează tehnologia la nevoile gamerilor, cu funcții dedicate, dar și prin eliminarea unor capabilități care nu sunt necesare pe un monitor.
LG UltraGear 48GQ900, un televizor OLED transformat într-un monitor de gaming

LG UltraGear 48GQ900 este practic o versiune de PC a televizoarelor din seriile CX, C1 și C2, cu diagonală de 48”. În timp ce acele modele folosesc un stand de televizor, care nu poate fi ajustat în niciun fel și nici nu încurajează o bună organizare a cablurilor, noul model UltraGear adoptă un stand de monitor mai „tradițional”, în formă de V.

Capabilitățile de Smart TV, precum conexiunea la internet, aplicațiile integrate și tunerul TV sunt eliminate, însă, în locul lor apar caracteristici dedicate gamerilor.

Citește mai multe despre LG UltraGear 48GQ900 pe Go4IT.ro

Urmărește Go4Games.ro pe Google News