Noile iPhone 14 Plus și Pro Max vin cu caracteristici îmbunătățite pentru gaming

Autor: Adrian Popa | 08.09.2022
Noile iPhone 14 Plus și Pro Max vin cu caracteristici îmbunătățite pentru gaming
Foto: Profimedia Images

Apple a lansat noua serie de smartphone-uri iPhone 14, din care fac parte patru modele. Printre multele detalii prezentate de companie s-au strecurat câteva informații interesante pentru gamerii pe mobil. Modelele iPhone 14 Plus și iPhone 14 Pro Max vor fi dispozitive de gaming îmbunătățite.

Telefoanele au ecrane cu diagonala de 6,7”, cu luminozitate maximă de 1.200 de niți, iar modelul Pro Max vine cu rată de refresh de 120 Hz. La iPhone Plus rata de refresh a rămas, din păcate, la 60 Hz.

Deși iPhone 14 Plus vine cu același procesor de anul trecut, A15, grafica dispozitivului a fost îmbunătățită. Unitatea GPU are acum cinci nuclee (ca iPhone 13 Pro), față de patru pe modelele obișnuite din seria iPhone 13. Potrivit Apple, performanța grafică va fi cu 18% mai ridicată.

Citește și: Sony ar putea lansa un smartphone de gaming Xperia în curând

Totodată, cele două modelele mai mari, iPhone 14 Plus și iPhone 14 Pro Max, au, datorită dimensiunilor mai generoase, sisteme de răcire mai avansate, care ar trebui să ofere autonomie mai mare și performanțe mai bune în jocuri. Mai mult, iPhone 14 Pro Max are noul procesor A16, mai performant decât A15 și cu consum de energie cu 20% mai redus.

Prețurile la iPhone 14 Plus încep de la 900 de dolari. Dispozitivul va ajunge în magazine începând cu 7 octombrie. Cel mai ieftin iPhone 14 Pro Max va costa 1.100 de dolari. Acest model va debuta pe piață pe 16 septembrie.

Lansarea iPhone 14: Alte caracteristici care merită menționate

Telefoanele din seria iPhone 14 sunt primele de la Apple care vin cu cameră frontală cu autofocus. Mai mult, modelele Pro au acum un senzor principal de cameră de 48 MP și dispun de display always-on.

Telefoanele au sistem de detecție a accidentelor rutiere. Crash Detection poate identifica patru tipuri diferite de accidente: răsturnare, lovire din lateral, din față și lovire din spate.

Pe cele două modele iPhone 14 Pro, Apple a renunțat la notch. Camera frontală și sistemul Face ID sunt găzduite acum de o zonă numită Dynamic Island, care își poate modifica dimensiunile, poate afișa notificări și alte informații din aplicații.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News