Sony ar putea lansa un smartphone de gaming Xperia în curând

Autor: Adrian Popa | 07.09.2022
Sony ar putea lansa un smartphone de gaming Xperia în curând

Sony, compania care în ultima vreme a investit mult în gamingul mobil, a anunțat un eveniment Xperia, pentru „gameri profesioniști și streameri”, care va fi organizat săptămâna viitoare.

Contul Sony Xperia de pe Twitter a dezvăluit că evenimentul va fi transmis live pe pagina de YouTube Sony Xperia la ora 12:00 a Japoniei (06:00 a României).

Mai multe detalii despre subiect nu sunt cunoscute, dar știm că Sony lansează sub brandul Xperia smartphone-uri. În trecut, compania a mai avut planuri pentru un telefon de gaming PlayStation, dar acestea nu s-au materializat într-un produs final. De această dată brandul de console video nu apare în anunț, însă.

În 2011, compania a lansat un smartphone de gaming, Sony Ericsson Xperia Play, de tip slider, care avea butoane dedicate pentru jocuri. Dispozitivul nu a avut, însă, succesul așteptat de producător.

Sony Ericsson Xperia Play

Deși jocurile mobile, chiar și cele complexe, pot fi rulate în condiții bune pe smartphone-uri high end produse de Samsung, Xiaomi sau Google, telefoanele de gaming oferă o serie de avantaje pentru jucătorii împătimiți. Dispozitivele, precum Asus ROG Phone 6 Pro, au sisteme de răcire avansate, care protejează componentele interne, software și accesorii dedicate pentru gaming, trigger-e fizice și autonomie mare. Mai mult, aceste dispozitive pot fi ținute fără probleme conectate la sursa de electricitate în timp ce sunt folosite pentru jocuri fără a exista riscul deteriorării rapide a bateriei.

Sony a început să investească serios în jocurile video mobile

Compania japoneză nu mai ignoră jocurile video mobile. Recent, Sony a cumpărat dezvoltatorul Savage Game Studios și a format divizia PlayStation Studios Mobile Division.

Mai mult, gigantul asiatic a anunțat că vrea să aducă jocuri populare de pe consolele sale pe smartphone-uri și tablete. Până în 2025, Sony dorește ca jumătate din titlurile pe care le lansează să fie disponibile și în versiuni mobile.

Totodată, compania a lansat, în parteneriat cu Backbone, un controller de PlayStation 5 care funcționează împreună cu smartphone-uri iPhone.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News