Ochelarii AR de gaming Viture One au depășit performanța Oculus Rift pe Kickstarter

Autor: Adrian Popa | 17.05.2022
Ochelarii AR de gaming Viture One au depășit performanța Oculus Rift pe Kickstarter

O pereche de ochelari pentru realitate augmentată (AR), dezvoltată de foști angajați ai Google și Apple, a strâns fonduri în valoare de aproape 2,6 milioane de dolari pe platforma de crowdfunding Kickstarter.

Suma este deja mai mare decât cea atinsă în total pe platformă de headset-ul VR Oculus Rift, care a generat 2,4 milioane de dolari. Ochelarii Viture One mai sunt disponibili timp de opt zile pe Kickstarter.

Dispozitivul le va permite utilizatorilor să urmărească filme sau să joace jocuri video pe un ecran virtual proiectat în realitatea fizică. O pereche poate fi pre-comandată pe platforma de crowdfunding la prețul de 429 de dolari.

Proiectați în parteneriat cu firma de design Layer, ochelarii vor fi disponibili în trei culori: albastru, negru și alb.

Viture One proiectează un display virtual cu diagonala de 120”, cu rezoluție Full HD (1.080p). Ochelarii vor putea fi folosiți în două moduri. În modul Immersive, ecranul va ocupa cea mai mare parte a câmpului vizual, iar în modul Ambient va fi minimalizat în colțul din stânga pentru ca utilizatorul să poată vedea și ce se întâmplă în lumea reală.

Pentru cei care folosesc deja ochelari pentru miopie, Viture One include o rotiță prin care pot fi reglate dioptriile până la -5.0.

Viture One includ tehnologie avansată deși arată ca niște ochelari de soare obișnuiți.

„Creierul” dispozitivului este un sistem (Viture One Neckband) care se poartă la gât și se conectează la ochelari prin intermediul unui cablu magnetic. Acesta are baterie de 3.200 mAh, o greutate de 170 de grame și folosește un sistem de operare bazat pe Android. Astfel, utilizatorii vor putea face streaming de jocuri video și conținut multimedia, prin intermediul conexiunii Wi-Fi, de pe platforme precum: Netflix, Amazon Prime, Xbox Cloud Gaming, PlayStation Remote Play sau Nvidia GeForce Now. Ochelarii includ suport pentru controller-ele de PlayStation și Xbox.

Dispozitivul poate fi folosit și împreună cu consolele portabile Nintendo Switch și Steam Deck prin intermediul unui dock.

Pentru partea audio, producătorul a încheiat un parteneriat cu o companie cunoscută din domeniu. Difuzoarele vor fi unidirecționale, sunetul fiind auzit doar de utilizator.

Un pachet complet – care include ochelarii, neckband-ul și un dock – va costa 629 de dolari. Primele unități vor fi livrate în luna octombrie a acestui an.

Foto: Kickstarter

Urmărește Go4Games.ro pe Google News