Microsoft lucrează la un „Chromecast” pentru jocuri video

Autor: Adrian Popa | 09.05.2022
Microsoft lucrează la un „Chromecast” pentru jocuri video
Foto: Profimedia Images

Microsoft lucrează la un dispozitiv Xbox pentru streaming de jocuri video, potrivit surselor publicației VentureBeat. Acesta va semăna cu dispozitivele Chromecast, Amazon Fire sau Roku.

Prin intermediul unui astfel de dispozitiv, care va avea un preț accesibil, jucătorii vor putea accesa, de pe televizor, jocurile din ecosistemul Xbox.

Produsul va permite accesul și la serviciul Xbox Game Pass Ultimate. Cu un astfel de dispozitiv de streaming jucătorii își vor putea accesa colecția de jocuri de oriunde au o conexiune la internet și un televizor, de exemplu din hoteluri. Dispozitivul are, bineînțeles, în spate platforma de cloud gaming a Microsoft, disponibilă deocamdată doar prin intermediul dispozitivelor mobile și PC-urilor.

Zvonuri au apărut și în 2016 despre un dispozitiv de tip Chromecast dezvoltat de Microsoft pentru streaming-ul de jocuri video. Prețul vehiculat atunci era de 100 de dolari.

Pentru cei care nu doresc să facă o achiziție hardware suplimentară, Microsoft dezvoltă, potrivit acelorași surse, o aplicație de streaming dedicată pentru televizoarele inteligente Samsung. Ambele produse ar putea fi lansate în următoarele 12 luni.

Cei care au urmărit cu atenție compania în ultima perioadă nu sunt surprinși de aceste proiecte. Microsoft a susținut în repetate rânduri că nu îi pasă pe ce cale ajung utilizatorii în ecosistemul său Xbox, chiar dacă a investit sume mari în dezvoltarea de console video de ultimă generație.

Serviciile de gaming de la Microsoft nu sunt oferite oficial în România.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News