PlayStation Portal va fi disponibil până la sfârșitul anului la prețul de 220 de euro

Autor: Adrian Popa | 24.08.2023
PlayStation Portal va fi disponibil până la sfârșitul anului la prețul de 220 de euro
Foto: PlayStation.blog

Sony va lansa dispozitivul său portabil pentru gaming PlayStation Portal spre sfârșitul acestui an, la prețul de 200 de dolari în Statele Unite, respectiv 220 de euro în Europa.

Dispozitivul va face streaming de jocuri de PS5 prin intermediul unei conexiuni Wi-Fi. Portal are un ecran cu diagonala de 8”, care oferă rezoluție Full HD (1.080p) la 60 fps.

Dispozitivul are controller-e de fiecare parte, care seamănă cu cele DualSense pentru PS5. Astfel, utilizatorii vor avea parte de o experiență similară ca pe consola video.

Dispozitivul, anunțat în luna mai, va putea rula conținut multimedia, dar nu găzduit local. Este, însă, ciudat faptul că PlayStation Portal nu este compatibil cu serviciul de streaming de jocuri video pe care Sony îl pregătește pentru PS5.

Utilizatorii vor avea nevoie de o conexiune Wi-Fi de cel puțin 5 Mbps, dar Sony recomandă 15 Mbps pentru cea mai bună experiență.

Dispozitivul nu are Bluetooth și nu se poate conecta la anumite modele de căști wireless. În schimb, Portal folosește tehnologia wireless proprietară PlayStation Link. Din fericire, consola portabilă include jack audio universal de 3.5 mm.

Potrivit IGN, capacitatea finală a bateriei dispozitivului nu a fost încă stabilită de Sony, așa că nu avem informații despre autonomie. Potrivit CNET, compania țintește o autonomie de 7-9 ore.

O dată exactă de lansare nu a fost anunțată.

Sursa: The Verge

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News