Sony a început să testeze streaming-ul din cloud de jocuri pentru PS5

Autor: Adrian Popa | 15.06.2023
Sony a început să testeze streaming-ul din cloud de jocuri pentru PS5
Foto: Profimedia Images

Sony a anunțat că testează streaming-ul din cloud de jocuri video pentru PS5 și că intenționează să ofere această opțiune în abonamentul PlayStation Plus Premium.

Streaming-ul din cloud este încercat pentru titluri suportate din PlayStation Plus Game Catalog, Game Trials, dar și din colecțiile digitale deținute de jucători.

Utilizatorii care folosesc cloud gaming-ul nu mai trebuie să descarce jocurile pe dispozitivele lor și nici nu au nevoie de hardware dedicat performant. Sony permite streaming-ul de titluri de PS5 pe PC-uri, Mac-uri și dispozitive Android sau iOS. Jucătorii trebuie, însă, să utilizeze consola video pe post de gazdă și să descarce mai întâi pe aceasta jocurile.

Jim Ryan, șeful PlayStation, a declarat că organizația are planuri „destul de agresive” pe piața de gaming în cloud. Este foarte posibil ca streaming-ul din cloud să fie introdus și pe consola portabilă anunțată recent, Project Q. În acest moment, dispozitivul mobil permite streaming-ul de jocuri de PS5 folosind Remote Play. Mai mult, Project Q nu poate rula jocuri nativ, ca Steam Deck sau ROG Ally.

Cloud gaming-ul pare să fie viitorul în industrie. Îngrijorările legate de efectele asupra acestei piețe au fost motivul principal pentru care autoritatea antitrust din Marea Britanie nu i-a dat gigantului Microsoft undă verde pentru a cumpăra Activision Blizzard.

Pe această piață aflată în expansiune intră noi jucători. Netflix lucrează la o platformă de gaming în cloud, iar BMW a început să ofere acces la un astfel de serviciu în mașinile sale.

Sursa: PlayStation.Blog

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News