Sony a prezentat Project Q, un dispozitiv portabil pentru streaming-ul de jocuri de PS5

Autor: Adrian Popa | 25.05.2023
Sony a prezentat Project Q, un dispozitiv portabil pentru streaming-ul de jocuri de PS5
Foto: Sony

Sony a prezentat, în cadrul evenimentului PlayStation Showcase 2023, Project Q, un dispozitiv mobil care permite streaming-ul de jocuri de PS5 folosind Remote Play.

Consola are un display LCD cu diagonala de 8”(cu rezoluție Full HD) și include toate butoanele și funcțiile disponibile pe un controller DualSense.

Dispozitivul va putea fi cumpărat mai târziu în acest an. O dată exactă nu a fost anunțată.

Pentru a putea rula jocurile, utilizatorii vor avea nevoie de o conexiune Wi-Fi. Acestea vor fi rulate la 60 fps. Prețul Project Q nu a fost încă anunțat.

Pe scurt, acesta este un accesoriu pentru consola PS5. Nu poate rula jocuri nativ, ca Steam Deck sau ROG Ally. Mai mult, nu suportă servicii de gaming în cloud, precum Nvidia GeForce Now.

Nu este exclus, însă, ca Sony să includă prin actualizări software viitoare suport pentru cloud gaming, o piață care înregistrează o creștere rapidă. În 2025 aceasta va atinge valoarea de 8,17 miliarde de dolari, potrivit firmei de cercetare a pieței Newzoo.

Compania a prezentat, la același eveniment, o pereche de căști true wireless, gândite pentru PS5, smartphone-uri și PC-uri. Nici în acest caz nu cunoaștem prețul și data exactă de lansare.

Sursa: Sony

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News