Povestea ciudată a consolei Wii „de aur” realizată special pentru Regina Elisabeta a II-a

Autor: Adrian Popa | 19.09.2022
Povestea ciudată a consolei Wii „de aur” realizată special pentru Regina Elisabeta a II-a

O consolă Nintendo Wii, placată cu aur de 24 de carate și realizată pentru Regina Elisabeta a II-a, a fost vândută recent.

Totul a pornit de la o știre publicată în urmă cu 14 ani de un tabloid britanic. Potrivit acestuia, Prințul William ar fi primit un dispozitiv Nintendo Wii cadou de Crăciun de la iubita lui de atunci și actuala soție Kate Middleton.

Elisabeta a II-a ar fi făcut, potrivit acelorași surse, o pasiune pentru unul dinte jocurile disponibile pentru consola nepotului ei, Wii Sports Bowling. Se pare că Regina participa cu plăcere la serile dedicate jocurilor de tot felul ori de câte ori putea.

Citește și: Motivul, puțin știut, pentru care sicriul Reginei Elisabeta a II-a este placat cu plumb

O firmă a crezut că momentul poate fi exploatat așa că a pus la punct o cascadorie de marketing. THQ, o companie din industria jocurilor video, acum defunctă, a realizat o consolă de Nintendo Wii de lux pentru regină, pe care a trimis-o la Palatul Buckingham.

THQ a dezvoltat un joc video pentru Wii, Big Family Games.

Dispozitivul a fost refuzat din motive de securitate. După o perioadă în care nu s-a mai știut nimic despre consola „de aur”, aceasta a apărut pe eBay în 2021. Vânzătorul, un colecționar din Olanda, cerea 300.000 de dolari pe dispozitiv! Potrivit acestuia, modelul a fost evaluat de experți la 1 milion de dolari.

Ce s-a întâmplat după aceea cu dispozitivul nu este clar. Potrivit unor informații, consola a fost cumpărată recent de cineva pentru „doar” 36.000 de dolari.

Sursa: Insider

Urmărește Go4Games.ro pe Google News