Razer Blade 15 este primul laptop de gaming cu ecran OLED la 240 Hz

Autor: Cătălin Niţu | 05.05.2022
Razer Blade 15 este primul laptop de gaming cu ecran OLED la 240 Hz

Laptop-urile de gaming din ultima perioadă au oferit ecrane foarte rapide, la 120, 144, 240 sau chiar 360 Hz, însă toate erau bazate pe tehnologii LCD. Ecranele OLED nu au fost încă adoptate la scară largă pe laptop-uri de acest gen, însă Razer dorește să demonstreze că se poate. Noul Razer Blade 15 vine atât cu o configurație de top, folosind cele mai puternice componente disponibile pe piață, dar și cu un ecran OLED cu rezoluție QHD la 240 Hz, primul de acest gen de până acum.

Noul Razer Blade 15, în varianta 2022, primește astfel un refresh hardware, având la bază procesoare Intel din generația a 12-a, până la Core i9-12900H, cât și un GPU de top, modelul recent lansat de la NVIDIA, GeForce RTX 3070 Ti, a cărui performanță este foarte potrivită pentru rezoluția QHD a monitorului. Desigur, acest GPU nu va fi de ajuns pentru a rula toate jocurile în QHD la 240 FPS, așa cum permite ecranul, însă va putea asigura performanță de top în majoritatea jocurilor recente și performanțe excelente în titluri e-Sports, unde astfel de ecrane rapide sunt cu adevărat necesare.

Citește și: Robert Krakoff, cofondator al producătorului de periferice de gaming Razer, a murit

Configurația este completată de 32 GB memorie RAM DDR5, SSD de 1 TB pe format M.2 care poate fi înlocuit de utilizator și o construcție din aluminiu de calitate înaltă. Ecranul OLED are diagonală de 15” și promite o luminozitate maximă de 400 nits. Aceasta poate părea mică, însă ecranele OLED au avantajul contrastului mai mare, percepția culorilor și luminozitatea fiind accentuate. Cu siguranță însă, nu este un ecran pe care să îl folosești afară, în soare puternic.

La capitolul conectivitate, Blade 15 de la Razer vine cu porturi Thunderbolt 4/USB 4 pe format USB-C, port-uri USB-C 3, USB 3 Type-A, card reader SD și chiar și un port HDMI. Lipsește un port de rețea, însă acesta este echipat cu Wi-Fi 6, care ar putea compensa pentru cei care au nevoie de viteze mari de transfer.

Razer spune că acest laptop nu este însă doar pentru gameri, ci și pentru utilizatorii care au nevoie de un laptop pentru productivitate în domenii creative. Prețul de pornire de 3.500 de dolari americani sugerează însă că nu foarte mulți gameri îl vor alege dacă nu vor folosi acest computer pentru a produce bani.

Sursa: Go4it

Urmărește Go4Games.ro pe Google News