Un utilizator și-a lăsat consola Switch OLED pornită non-stop 1.800 de ore. Ce a descoperit surprinde

Autor: Adrian Popa | 11.01.2022
Un utilizator și-a lăsat consola Switch OLED pornită non-stop 1.800 de ore. Ce a descoperit surprinde
Foto: Profimedia Images

Un utilizator de Nintendo Switch OLED și-a lăsat consola cu ecranul pornit timp de 1.800 de ore, fără oprire. În tot acel timp, consola în valoare de 350 de dolari a afișat aceeași imagine.

Bob Wulff, care deține canalul Wulff Den de pe YouTube, se aștepta ca display-ul să sufere de un fenomen cunoscut ca burn-in. Acesta apare atunci când pe un ecran OLED este afișată foarte mult timp aceeași imagine. Când aceasta se schimbă, „umbra” ei rămâne pe ecran, deoarece unii pixeli nu mai sunt luminați la fel de puternic.

Fenomenul apare la ecranele OLED deoarece acestea folosesc polimeri organici, care generează singuri lumină atunci când primesc curent electric. Calitatea acestor display-uri se degradează în timp, după zeci de mii de ore de funcționare. Acest lucru se observă în special la culorile roșu și albastru, care nu mai sunt afișate în nuanțe la fel de vii.

„Am decis să fac un mic experiment. Am decis să las o imagine pe ecran timp de o săptămână pentru a face tot posibilul să stric acest ecran OLED. Un adevărat test de stres”, a spus Wulff. Până la urmă au trecut 11 săptămâni.

Rezultatul este surprinzător. Display-ul de pe Switch nu a avut probleme vizibile cu ochiul liber după 1.800 de ore în care a afișat non-stop aceeași imagine. „Dacă ești îngrijorat de OLED burn-in la Switch pentru că ai 2.000 de ore într-un joc, cred că te poți relaxa puțin”, a concluzionat Bob.

CITEȘTE ȘI:

Cele mai comune afecțiuni de sănătate de care pot suferi gamerii și cum pot fi evitate

Cinci jocuri, de care nu a auzit nimeni, pe care merită să le încerci. Au „viza” gamerilor de pe Reddit

Urmărește Go4Games.ro pe Google News