Robert Krakoff, cofondator al producătorului de periferice de gaming Razer, a murit

Autor: Adrian Popa | 02.05.2022
Robert Krakoff, cofondator al producătorului de periferice de gaming Razer, a murit
Robert „Razerguy” Krakoff

Robert Krakoff, unul dintre fondatorii companiei producătoare de periferice și dispozitive de gaming Razer, a murit la vârsta de 81 de ani. El este faimos pentru implicarea în dezvoltarea și promovarea, în 1999, a primului mouse de gaming, Razer Boomslang.

„Razerguy”, cum mai era numit Krakoff, este considerat unul dintre cei care au dat naștere industriei de periferice de gaming, care valorează astăzi peste 3 miliarde de dolari. „Razerguy” era numele cu care se semna antreprenorul în mesajele trimise clienților în cutii împreună cu dispozitivele Razer cumpărate.

Anunțul despre moartea lui Krakoff a fost făcut de Razer. Nu sunt cunoscute cauzele decesului.

Razer a fost una dintre primele mărci care au sponsorizat gameri profesioniști, în primii ani ai acestui secol. Compania l-a susținut pe legendarul Johnathan „Fatal1ty” Wendel înainte ca termenul eSports să devină parte a vocabularului, după cum notează The Verge.

Razer nu a fost, însă, o companie până în 2005. Era o marcă (creată de o agenție de marketing numită Fitch) deținută de o entitate numită Kärna, care inventase un nou sistem de urmărire pentru mouse-uri, ce permitea o rezoluție de 2.000 DPI, foarte mare după standardele vremii. Organizația, pentru care Krakoff a lucrat, a intrat în faliment în 2001, iar peste patru ani el a fondat compania Razer împreună cu Min-Liang Tan, CEO-ul actual.

Krakoff a fondat ulterior MindFX Science, un brand care se concentrează pe vânzarea de băuturi energizante și suplimente, pentru gameri și sportivi, mai sănătoase decât cele cunoscute. El a fost mereu pasionat de fitness și viața sănătoasă. Împreună cu soția lui, Krakoff a scris pe un blog care oferea sfaturi de nutriție pentru seniori, iar ulterior a fost coautor la o carte despre secretele din spatele celor care par să rămână mereu tineri.

Totodată, sub numele RM Krakoff, „Razerguy” a scris mai multe cărți începând cu anul 2009, de ficțiune și non-ficțiune.

Robert Krakoff promova Razer Boomslang în 2002:

Urmărește Go4Games.ro pe Google News