Razer Edge, un nou jucător pe piața consolelor portabile pentru cloud gaming

Autor: Adrian Popa | 17.10.2022
Razer Edge, un nou jucător pe piața consolelor portabile pentru cloud gaming

Razer Edge, o nouă consolă video portabilă, gândită pentru a rula jocuri în cloud, a fost anunțată. Prețurile încep de la 400 de dolari, iar livrările vor fi făcute începând cu luna ianuarie a anului viitor.

Dispozitivul rulează sistemul de operare Android 12 și dispune de chipset Qualcomm G3x Gen 1. Consola va fi disponibilă inițial doar în versiune Wi-Fi, urmând ca ulterior să fie lansată și o variantă cu conexiune 5G.

Oamenii pot rezerva noua consolă după ce plătesc 5 dolari. Razer Edge este optimizată pentru a folosi servicii de gaming în cloud precum Xbox Cloud Gaming sau Nvidia GeForce Now, dar poate rula și nativ jocuri de Android. Dispozitivul va concura direct cu consola Cloud Gaming Handheld lansată recent de Logitech G.

Razer Edge are ecran OLED cu diagonala de 6,8” (rezoluție de 2.400 x 1.080 pixeli) și rată de refresh maximă de 144 Hz. Dispozitivul mai include 8 GB memorie RAM (LPDDR5 RAM) și are capacitate de stocare internă de 128 GB (plus slot pentru carduri). La capitolul conectivitate wireless, Razer Edge vine cu tehnologie Wi-Fi 6E și Bluetooth 5.2.

Controller-ul dispozitivului,care este o versiune de Kishi V2 Pro îmbunătățită (are jack audio de 3.5 mm și motor haptic), poate fi înlăturat, iar Razer Edge devine o tabletă. Pentru acest scenariu, mai ales, Edge dispune de cameră frontală de 5 MP.

Controller-ul Kishi V2 Pro nu va putea fi achiziționat în această variantă separat.

Consola portabilă de la Razer va veni cu acumulator cu capacitate de 5.000 mAh.

Sursa: Razer

Urmărește Go4Games.ro pe Google News