Logitech anunță G Cloud, consola sa portabilă cu Android, construită pentru streaming de jocuri

Autori: Cătălin Niţu, Cosmin Aionita | 22.09.2022
Logitech anunță G Cloud, consola sa portabilă cu Android, construită pentru streaming de jocuri

Logitech a anunțat ieri mai multe produse noi, de la căști de gaming, la volane și alte accesorii noi, însă cel mai așteptat anunț era cel referitor la noua consolă portabilă a companiei. Aceasta se numește Logitech G Cloud și este realizată în parteneriat cu compania chineză Tencent, care s-a ocupat de realizarea interfeței proprietare, instalată peste sistemul de operare Android. Încă din nume, ne dăm seama că acest dispozitiv nu este realizat pentru a rula jocuri local, ci mai degrabă pentru a accesa servicii de streaming precum Xbox Game Streaming și GeForce Now.

Logitech G Cloud beneficiază de suport oficial din partea Xbox Game Streaming și GeForce Now

La interior, Logitech G Cloud nu este decât o tabletă low-mid-range, fiind echipată cu hardware nu foarte puternic. Vorbim despre un chipset Snapdragon 720, 4 GB memorie RAM și 64 GB stocare internă, alături de un display FullHD de 7”. Conectivitatea la internet se face prin Wi-Fi 5, iar cei care au nevoie de mai multă stocare pot apela la slot-ul microSD. Singura diferență față de o tabletă de buget pare să fie faptul că include butoane fizice în „stil Xbox” pentru control mai bun în jocuri.

Logitech G Cloud

Având acces la Play Store, G Cloud poate rula jocuri de Android, însă specificațiile hardware nu recomandă acest dispozitiv pentru titluri foarte complexe. De altfel, inclusiv ecranul este la 60 Hz, deci majoritatea telefoanelor chiar și din această gamă de preț vor oferi o experiență de joc mai fluidă. Logitech a realizat însă parteneriate cu Microsoft și NVIDIA pentru a se asigura că serviciile lor de streaming funcționează pe G Cloud în condiții optime.

Prețul ar putea fi o problemă pe piața de dispozitive portabile de gaming

Sunt însă câteva probleme legate de Logitech G Cloud, mai ales atunci când menționăm prețul. La precomandă, acest dispozitiv va costa inițial în SUA 299 dolari americani. Când va ajunge în magazine, prețul va crește la 349 dolari americani. În contextul existenței altor dispozitive portabile de gaming, acest preț nu este tocmai în favoarea Logitech: Nintendo Switch Lite costă 199 dolari, Nintendo Switch V2 costă 299 dolari, iar versiunea Switch OLED este disponibilă la 349 dolari americani. Toate acestea rulează jocurile exclusive Nintendo plus multe altele, local, fără necesitatea de a se conecta la internet. De asemenea, Steam Deck, un adevărat PC portabil, care poate rula majoritatea jocurilor de pe Steam și poate să ofere și streaming, costă 399 dolari în varianta de bază.

Avantajul G Cloud ar fi autonomia de 12 ore în streaming, însă chiar și așa, acesta nu pare să fie un dispozitiv foarte „portabil”. Acesta nu are opțiunea de a adăuga o cartelă cu 5G pentru streaming de oriunde, iar serviciile de cloud streaming de jocuri oricum sunt pretențioase cu conexiunile de internet.

Logitech G Cloud

 

Citește mai multe despre Logitech G Cloud pe Go4IT.ro

Urmărește Go4Games.ro pe Google News