ROG Ally, lansată oficial. Prețul din România și caracteristicile tehnice complete

Autor: Adrian Popa | 12.05.2023
ROG Ally, lansată oficial. Prețul din România și caracteristicile tehnice complete

ROG Ally, consola portabilă cu sistem de operare Windows 11, a fost lansată oficial în România, la prețul de aproape 4.000 de lei. Precomenzile pot fi făcute în magazinul oficial ASUS, dar și la parteneri precum eMAG sau Altex. Consola va ajunge la clienți în iunie.

Dispozitivul suportă orice joc video disponibil pe platforme populare precum Steam, Epic Games Store, GOG sau Xbox Game Pass.

ROG Ally folosește un procesor AMD Ryzen Z1 Extreme, cu grafică AMD RDNA 3. Ryzen Z1 Extreme are 8 nuclee și 16 fire de execuție. O versiune cu 6 nuclee și 12 fire de execuție va fi disponibilă în cel de-al treilea trimestru din 2023. Ambele procesoare oferă suport complet pentru tehnologiile de upscaling AMD FidelityFX Super Resolution și AMD Radeon Super Resolution.

Display-ul tactil cu diagonală de 7” are rezoluție Full HD (1.080p), rată de refresh de 120 Hz, timp de răspuns minim de 7 ms și oferă suport pentru tehnologia AMD FreeSync Premium. Ecranul are o luminozitate de până la 500 de niți și este protejat cu Gorilla Glass Victus.

 

Sistemul de răcire, numit Zero Gravity, include două ventilatoare, un radiator cu lamele ultra-subțiri și conducte de căldură cu fricțiune ridicată.

De asemenea, ROG Ally dispune de 16 GB de memorie LPDDR5 la frecvență de 6400 MHz, 512 GB de spațiu de stocare PCIe Gen 4 și include un slot pentru carduri microSD UHS-II.

Consola beneficiază de conexiune rapidă Wi-Fi 6E.

Citește și: Armata ucraineană folosește o consolă Steam Deck pentru a controla o mitralieră

Utilizatorii pot achiziționa și ROG Gaming Charger Dock, care permite conectarea dispozitivului la televizor în timp ce îl încarcă. Consola poate fi conectată și la o stație grafică externă XG Mobile.

Modelul echipat cu Ryzen Z1 Extreme și stocare de 512 GB este disponibil pentru precomandă începând cu 11 mai și va fi pus în vânzare la prețul de aproximativ 3999 de lei pe 13 iunie.

ROG Ally vine la pachet cu acces gratuit, timp de trei luni, la serviciul Xbox Game Pass Ultimate.

Dați click pe imagine pentru dimensiunea completă.

Puteți precomanda ROG Ally în magazinul ASUS.

Foto: ASUS ROG

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News