Steam nu va mai funcționa pe versiuni mai vechi de Windows

Autor: Adrian Popa | 28.03.2023
Steam nu va mai funcționa pe versiuni mai vechi de Windows
Foto: Shutterstock

Steam, cea mai importantă platformă de gaming pentru PC, nu va mai beneficia de suport pentru versiuni mai vechi ale sistemului de operare Windows.

După 1 ianuarie 2024, programul nu va mai funcționa pe Windows 7, Windows 8 și Windows 8.1. Utilizatorii au fost îndemnați de Valve să facă trecerea la Windows 10 sau Windows 11.

Potrivit companiei, doar 2% dintre utilizatori vor fi afectați de oprirea suportului.

„Începând cu 1 ianuarie 2024, Steam va înceta oficial să mai accepte sistemele de operare Windows 7, Windows 8 și Windows 8.1. După această dată, clientul Steam nu va mai rula pe acele versiuni de Windows. Pentru a continua să ruleze Steam și orice jocuri sau alte produse achiziționate prin Steam, utilizatorii vor trebui să treacă la o versiune mai recentă de Windows”, a transmis Valve.

Potrivit companiei, versiunile mai noi de Steam au nevoie de actualizări de securitate care sunt disponibile doar pentru Windows 10 și Windows 11.

Cei care nu sunt încă pregătiți să facă trecerea la platformele de operare mai noi de la Microsoft vor putea rula în continuare jocuri din Steam prin intermediul serviciului de gaming în cloud NVIDIA GeForce Now.

Cel mai nou sistem de operare de la Microsoft, Windows 11, câștigă rapid popularitate în rândul utilizatorilor de Steam. Procentul celor care îl utilizau se apropia, la sfârșitul lunii ianuarie, de 30%.

Sursa: Windows Central

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News