ROG Ally X este noua consolă portabilă de la ASUS. Ce se întâmplă cu modelul precedent

Autor: Cosmin Aionita | 13.05.2024
ROG Ally X este noua consolă portabilă de la ASUS. Ce se întâmplă cu modelul precedent
Foto: ASUS

ASUS a anunțat că va dezvălui următoarea iterație a PC-ului de gaming portabil ROG Ally pe 2 iunie 2024, la mai puțin de 1 an de la apariția modelului inițial. Până atunci însă, câteva detalii despre noul ROG Ally – denumit ASUS ROG Ally X – au fost anunțate prin intermediul unui live stream oficial.

În primul rând, nu vom avea de-a face cu o noua generație de ROG Ally, ci doar un update pentru cea deja existentă. Astfel, ROG Ally X va utiliza același procesor Ryzen Z1 Extreme, alături de ecranul IPS LCD cu rata de refresh de 120Hz și VRR de pe modelul ROG Ally lansat în 2023.

Într-un interviu acordat celor de la The Verge, Shawn Yen (Senior Vice President al ASUS) a declarat ca Rog Ally X va include o baterie cu o capacitate mult mai generoasă (peste 30-40%) decât modelul inițial (care avea o baterie de 40 Wh), fără a intra însă în detalii suplimentare. Yen ar fi sugerat totuși că Ally X ar putea oferi o autonomie de două ori mai ridicată, în scenariile de utilizare intensă, decât modelul anterior de ROG Ally.

De asemenea, pe live stream-ul oficial s-a anunțat că Ally X ar urma să beneficieze de o cantitate de memorie RAM mai ridicată decât cei 16GB regăsiți în modelul inițial, sugerându-se astfel că utilizatorii vor putea aloca mai multă memorie pentru GPU, fără a afecta memoria RAM rămasă pentru sistem. Noul model va renunța la formatul M.2 2230 pentru SSD-uri, urmând să adopte formatul M.2 2280, mult mai accesibil pentru upgrade-uri.

Citește articolul complet pe Go4IT.ro

Urmărește Go4Games.ro pe Google News