Steam Deck OLED este doar un upgrade. Când va fi lansat Steam Deck 2

Autor: Cosmin Aionita | 13.11.2023
Steam Deck OLED este doar un upgrade. Când va fi lansat Steam Deck 2
Steam Deck (Foto: Shutterstock)

La sfârșitul săptămânii trecute, Valve a surprins lansând o versiune nouă a consolei portabile Steam Deck, de această dată cu un ecran OLED. Cu această ocazie, Lawrence Yang, designer-ul acestui produs, a venit cu o lămurire într-un interviu acordat celor de la Bloomberg.

Astfel, Steam Deck OLED este doar un refresh al consolei deja existente, și nu o versiune complet nouă. Într-adevăr, Valve lucrează și la un Steam Deck 2, un dispozitiv ce va oferi un upgrade hardware “de generație următoare”, dar până la apariția acestuia vor mai trece 2-3 ani.

Conform lui Lawrence Yang, foarte multă lume din cadrul Valve este entuziasmată de Steam Deck, compania investind foarte mult în acest produs.

Ecran mai bun, specificații aproape identice

După cum sugerează și denumirea acestei console, Steam Deck OLED aduce un ecran bazat pe tehnologia OLED, față de vechile modele, care foloseau panouri LCD. De asemenea, noul model OLED folosește același cip principal, un APU realizat de AMD, fabricat însă într-un proces mai eficient, ajutat de memorie RAM un pic mai performantă.

În aceste condiții, deși oferă performanță marginal mai ridicată decât modelele inițiale, noul Deck OLED nu reprezintă un upgrade major în ceea ce privește capacitățile hardware față de modelele inițiale.

Steam Deck OLED va putea fi comandat începând cu 16 noiembrie 2023, direct de pe Steam.

Sursa: VGChartz

Urmărește Go4Games.ro pe Google News