Familia Nintendo Switch se îmbogățește cu un nou model cu ecran OLED. Când va fi lansat și la ce preț

Autor: Cosmin Aionita | 07.07.2021
Familia Nintendo Switch se îmbogățește cu un nou model cu ecran OLED. Când va fi lansat și la ce preț
Foto: Nintendo

Producătorul japonez de console și jocuri video Nintendo a confirmat că familia de console Nintendo Switch este pe cale să se îmbogățească cu un nou membru. Este vorba despre modelul OLED de Nintendo Switch, ce urmează să fie lansat pe 8 octombrie 2021, oferind astfel jucătorilor o nouă metodă de a încerca titlurile disponibile în colecția dedicată acestei console.

Astfel, Nintendo Switch (model OLED) are o dimensiune generală similară cu cea a a consolei Switch deja existente, dar beneficiază de un ecran mai mare, cu diagonala de 7 inci, ce folosește tehnologie OLED pentru a oferi culori mai vii și contrast ridicat.

De asemenea, noul Switch cu afișaj OLED dispune de un suport reglabil pentru modul tabeltop, un nou dock cu port LAN (foarte util mai ales pentru jocurile online), 64 GB de stocare internă și difuzoare cu sunet îmbunătățit pentru modurile portabil și tabletop. La fel ca modelul deja existent de Switch, și viitoarea variantă OLED va permite utilizatorilor să se joace pe televizor și să împartă controllerele Joy-Con detașabile pentru distracție multiplayer.

Nintendo Switch OLED
Foto: Nintendo

Bineînțeles, la fel ca modelele Nintendo Switch și Nintendo Switch Lite, Nintendo Switch cu ecran OLED poate fi folosit în modul portabil pentru a te bucura de jocuri oriunde ai fi. În acest sens, un nou set Nintendo Switch Carrying Case & Screen Protector va fi disponibil pentru acest model.

Noul model OLED de consolă Switch va fi lansat pe 8 octombrie 2021, în aceeași zi cu proaspăt anunțatul Metroid Dread, continuarea directă a jocului Metroid Fusion și cel mai nou titlu din saga 2D Metroid.

Nintendo Switch OLED
Foto: Nintendo

Variante de culoare și preț

La lansare, noua consolă Nintendo Switch cu ecran OLED va fi disponibilă în două variante de culoare:

  • modelul alb, conține controllere Joy-Con albe, unitate principală neagră și dock alb.
  • modelul roșu neon/albastru neon, conține controllere Joy-Con roșu neon și albastru neon, unitate principală neagră și dock negru.

Toate modelele de controllere Joy-Con-uri lansate anterior pentru consola Nintendo Switch sunt compatibile și cu acest model nou. Nintendo Switch (modelul OLED) este compatibil cu întreaga colecție de jocuri pentru Nintendo Switch.

Prețul la care va fi comercializat noul Nintendo Switch cu ecran OLED este de 349,99$ în Statele Unite ale Americii, 309,99£ în Mare Britanie și, cel mai probabil, 349,99€ în Europa.

Nintendo Switch OLED
Foto: Nintendo

Sursa: Nintendo

Urmărește Go4Games.ro pe Google News