VIDEO: ROG Phone 6 Pro, rupt cu mâinile goale într-un test de rezistență

Autor: Cătălin Niţu | 10.11.2022
VIDEO: ROG Phone 6 Pro, rupt cu mâinile goale într-un test de rezistență

Telefoanele din seria ROG Phone de la ASUS s-au dovedit a fi de-a lungul timpului unele dintre cele mai performante din piață în fiecare an, însă deși sunt mari, grele și puternice, acestea nu par a fi construite la fel de bine precum alte modele, chiar mai ieftine. ROG Phone 5 Pro, vârful de gamă din 2021 nu a ieșit foarte bine din testele de durabilitate de la JerryRigEverything, iar istoria pare că se repetă și în 2022, întrucât noul model ROG Phone 6 Pro pare să aibă aceeași soartă.

ROG Phone 6 Pro este construit într-o manieră similară cu modelul de anul trecut. ASUS a păstrat forma generală, dimensiunile și chiar locurile în care port-urile și antenele sunt amplasate pe carcasă. Acestea au fost elementele care s-au dovedit a fi o problemă cu modelul anterior, iar acestea sunt problematice și pe noul dispozitiv. Butonul Power pus pe mijlocul lateralei din dreapta și port-ul USB poziționat pe partea opusă par să ducă la compromiterea rezistenței structurale.

Citește și: ROG Phone 6 Pro review: Cel mai avansat telefon de gaming are ambiții mari

Deși avem de a face cu o ramă metalică de jur-împrejurul telefonului și sticlă pe ambele părți, acesta nu pare să fie realizat pentru a rezista la șocuri prea mari atunci când intră în discuție testul de îndoire. Telefonul pur și simplu se rupe de la jumătate, spărgând ecranul și panel de sticlă de pe spate. Astfel, acesta nu este un telefon recomandat pentru a fi purtat în buzunarul de la spate, întrucât așezarea pe el ar putea duce la distrugerea dispozitivului.

Există însă și câteva lucruri pozitive despre el: integrează două port-uri de încărcare USB, unul jos și unul pe laterală, pentru a putea încărca fără a te incomoda în utilizare, indiferent de felul în care îl ții. De asemenea, acesta este unul dintre puținele telefoanele cu chipset de top care încă integrează un jack de căști.

Desigur cei care sunt în căutarea unui telefon de gaming, nu prea au multe alte opțiuni, iar ASUS este una dintre puținele companii care oferă și o gamă întreagă de accesorii dedicate acestor telefoane. Poate că nu sunt cele mai rezistente, însă cu siguranță sunt printre cele mai bine dotate.

Foto: YouTube / JerryRigEverything

Sursa: Go4it

Urmărește Go4Games.ro pe Google News