VIDEO: Teardown pentru noile modele slim de console PlayStation 5

Autor: Cosmin Aionita | 06.11.2023
VIDEO: Teardown pentru noile modele slim de console PlayStation 5
Foto: Dave2D

Pe YouTube și-au făcut apariția primele materiale video de tip “teardown” cu noul model de console PlayStation 5 slim. Mai jos le puteți urmări pe cele publicate de Linus Tech Tips, respectiv Dave2D: pe lângă noul aspect al consolei, acestea dezvăluie și faptul că PS5 slim folosește același cip din ultima revizie de a modelului inițial de PlayStation 5, cu proces de fabricație pe 6nm, consumul de energie și performanța fiind identice.

Noile modele de PS5 au acum patru capace exterioare (față de numai două la unitățile inițiale), cele superioare având un finisaj glossy, în timp ce carcasele inferioare rămân mate. Totuși, drept o diferență notabilă față de modelele inițiale de PS5, noile ediții digitale vor putea fi upgradate, la dorința utilizatorului, cu o unitate optică Ultra HD Blu-ray special concepută, care va putea rula jocurile fizice. Aceste unități optice dedicate vor fi disponibile separat, la un preț echivalent cu 119,99€.

Nu în ultimul rând, noile ediții de PS5 vor include stocare internă SSD cu capacitate de 1TB, față de 825GB pe modelele actuale.

Prețurile la care vor fi comercializate noile modele de console PlayStation 5 sunt următoarele:

  • PS5 cu unitate optică Ultra HD Blu-ray – 549,99€
  • PS5 Digital Edition – 449,99€

Aceste noi modele de PS5 vor fi disponibile mai întâi în Statele Unite ale Americii în luna noiembrie a acestui an, urmând să fie lansate la nivel global în lunile ce vor urma.

Sursa: Linus Tech Tips, Dave2D

Urmărește Go4Games.ro pe Google News