Detaliul legat de drapelul României care i-a atras atenția lui Elon Musk

Autor: Alex Manole | 10.06.2022
Detaliul legat de drapelul României care i-a atras atenția lui Elon Musk

Elon Musk, antreprenor și gamer declarat, a descoperit că steagurile României și Ciadului sunt aproape identice și s-a întrebat, pe Twitter, de ce nu vorbește mai multă lume despre acest lucru.

Cele două țări, una situată în centrul Africii și alta în estul Europei, folosesc steaguri cu roșu, galben și albastru poziționate în benzi verticale, la care diferă doar nuanța de albastru (indigo la cel al Ciadului, în loc de cobalt la cel românesc).

Citește și Cântec despre Elon Musk: Cel mai mare gamer, dar un iubit jalnic

Totuși, steagul României este mai vechi cu aproape un secol decât cel al Ciadului, iar cele două țări nu au o istorie comună. Au existat, totuși, unele controverse. Ambasada Ciadului de la Moscova a înaintat Organizației Națiunilor Unite un protest oficial, prin care cerea ca drapelul României să nu mai fie arborat la ONU. Cererea a fost respinsă deoarece tricolorului României este mai vechi, existând în forma actuală din 1861.

Constituția României prevede: „Drapelul României este tricolor; culorile sunt așezate vertical, în ordinea următoare începând de lângă lance: albastru, galben, roșu”. Proporțiile, nuanțele culorilor precum și protocolul drapelului au fost stabilite prin Legea nr. 75 din 16 iulie 1994.

Citește și Elon Musk: Vrem ca toate jocurile de pe Steam să fie disponibile în mașinile Tesla

Inițial, imediat după dobândirea independenței în 1959, steagul propus al Ciadului avea o bandă verde, dar statul a decis să o schimbe cu una albastră deoarece drapelul semăna foarte mult cu cel al altei țări africane, Mali. Cele trei culori actuale reprezintă râurile țării (albastru), deșertul (galben) și sângele martirilor (roșu). În cazul steagului României, prima semnificație atribuită culorilor a fost, în timpul răscoalei lui Tudor Vladimirescu: libertate (albastrul cerului), dreptate (galbenul ogoarelor), frăție (roșul sângelui).

E posibil ca Elon Musk să fi făcut descoperirea după ce a căutat mai multe informații despre România atunci când Tesla a decis să se extindă și pe această piață. Compania auto face livrări în România.

Sursa: Go4it

Urmărește Go4Games.ro pe Google News