Falimentul FTX: Șeful imperiului cripto, care juca LoL în întâlniri, era un gamer slab

Autor: Adrian Popa | 15.11.2022
Falimentul FTX: Șeful imperiului cripto, care juca LoL în întâlniri, era un gamer slab
Sam Bankman-Fried (Foto: Profimedia Images)

Săptămâna trecută FTX a trecut, în scurt timp, de la statutul de companie evaluată la 32 de miliarde de dolari, la cel de entitate aflată în faliment. Fostul CEO și cofondator al grupului, Sam Bankman-Fried (SBF), și-a pierdut aproape toată averea într-o singură zi.

Saga FTX ne interesează deoarece compania a investit masiv în industria de gaming, iar co-fondatorul său a fost promovat ca fiind un mare fan al jocului League of Legends (LoL). Aparent, el era atât de pasionat încât juca titlul dezvoltat de Riot Games în timp ce acorda interviuri sau când participa la videoconferințe importante. Această anecdotă a fost povestită pe site-ul propriu inclusiv de către Sequoia Capital, compania de investiții care a injectat sute de milioane de dolari în FTX. Textul a fost șters după ce organizația a intrat în faliment.

Am putea crede că un om atât de pasionat de LoL este un jucător bun, dar se pare că nu este cazul aici, potrivit Financial Times. SBF ar fi jucat peste 1.000 de meciuri fără să atingă nivelul Platinum (de mijloc) din League system. De fapt, nu a depășit niciodată categoria Bronze. Mai slab decât Bronze este doar nivelul Iron. Mai mult, eroii de top ai fostului„ rege cripto” – printre care se numără Zyra, Vayne sau Nasus – au toți un win rate mediocru sau slab.

FTX
Nivelurile pe care le pot atinge jucătorii de LoL.

Situația ne sugerează fie că SBF era chiar pasionat de joc, dar nu a reușit să îl stăpânească din diverse motive, fie că imaginea de CEO gamer a fost creată în scopuri de marketing. Faptul că Bankman-Fried a jucat doar în jur de 1.000 de meciuri și că ultima „bătălie” la care a participat a avut loc în septembrie 2021 sugerează că cea de-a doua ipoteză este mai degrabă cea adevărată. Un meci de LoL durează, în funcție de hartă, 20 – 40 de minute.

Prăbușirea FTX lasă urme adânci și în industria jocurilor video, acolo unde grupul cripto a investit sute de milioane de dolari. Organizația lui SBF a sponsorizat ligi și echipe de eSports importante sau a cumpărat dezvoltatori de jocuri video.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News