Cum este afectată piața de gaming de prăbușirea gigantului cripto FTX

Autor: Adrian Popa | 14.11.2022
Cum este afectată piața de gaming de prăbușirea gigantului cripto FTX

Prăbușirea rapidă a FTX, cândva a treia cea mai mare platformă de tranzacționare de active cripto din lume, a fost uluitoare.

Incidentul va avea efecte pe termen lung în mai multe industrii, inclusiv în gaming. Puțină lume știe, dar fostul CEO al imperiului FTX, Sam Bankman-Fried (SBF), este, aparent, un gamer împătimit. El a dat chiar interviuri în timp ce se juca League of Legends (LoL).

Nu surprinde, astfel, faptul că grupul FTX a investit masiv pe piața de gaming, mai ales prin intermediul brațului său FTX Ventures.

În luna martie a acestui an, organizația a achiziționat Good Luck Games, care a dezvoltat jocul Storybook Brawl. Angajații studioului au lucrat înainte la alte proiecte de anvergură, printre care amintim Magic: The Gathering, Elder Scrolls: Legends sau Hearthstone. FTX a mai investit în Faraway, dezvoltatorul titlului Mini Royale: Nations.

FTX
Sam Bankman-Fried ar fi avut obiceiul, potrivit unor surse, să joace LoL chiar și în timpul unor video conferințe importante.

În 2021, FTX a semnat un contract de sponsorizare în valoare de 210 milioane de dolari cu echipa de eSports Team SoloMid (TSM). Mai mult, organizația cripto decis să sponsorizeze timp de șapte ani liga League of Legends Championship Series (LCS).

Din imperiul cripto FTX făcea parte și o divizie de gaming, care dezvolta infrastructură pentru jocuri video Web3, precum Axie Infinity.

Grupul FTX a intrat în faliment după ce nu a reușit să strângă fonduri de urgență în valoare de 8 miliarde de dolari pentru a acoperi cererile clienților care doreau să iasă de pe platformă. Panica a fost declanșată de anunțul făcut de șeful Binance, cea mai mare platformă de tranzacționare de criptomonede din lume, care a spus că vinde toate token-urile FTT (emise de FTX) pe care le deține.

Pe lângă mii de investitori individuali, falimentul a afectat companii mari, precum Sequoia Capital, sau celebrități, precum Tom Brady, care au investit în FTX.

Foto: Profimedia Images

Urmărește Go4Games.ro pe Google News